• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Ministerul muncii și protecției sociale a identificat soluții pentru asistenții personali - afectați de deciziile ilegale ale primarului Ion Ceban

  March 22,2024

  Aseară, Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC, a participat la o ședință cu ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu și un grup de asistenți personali din Chișinău. În cadrul ședinței ministrul a explicat soluțiile identificate de către guvern pentru reangajarea persoanelor prejudiciate de deciziile ilegale ale primarului Ion Ceban și planul de acțiuni propus de guvern pentru redresarea situației create.

  „Guvernul a găsit soluția pentru cei peste 2200 de asistenți personali, tați și mame care au grijă de copiii lor bolnavi, dar au fost concediați și li s-au tăiat din salarii de către primarul Ion Ceban.

  Am participat la o ședință cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și un grup de asistenții personali. Ministrul Alexei Buzu a explicat soluțiile identificate de către Guvern pentru a reangaja persoanele afectate de deciziile ilegale ale primarului Ion Ceban, care a redus norma de muncă și a concediat o parte din asistenții personali din Chișinău. 

  Asistenții personali afectați de deciziile ilegale ale primarului Ion Ceban vor primi 5000 lei din partea Guvernului, plata compensatorie este pentru luna martie, iar din luna mai aceștia vor fi angajați de Guvern.

  Reamintim că Ion Ceban avea bani în bugetul municipiului Chișinău – destinați pentru asistenții personali, dar el a decis să nu le plătească salariile și să-i concedieze. 

  Primarul Ion Ceban a folosit de cele mai vulnerabile pături sociale din Chișinău în jocurile sale politice. Ceban a luat credite ilegale de peste 1,5 miliarde de lei de la bănci comerciale, iar acum pentru a le întoarce, ia bani de la cei mai neajutorați.

  Mulțumim Guvernului și Ministrului Alexei Buzu pentru susținerea financiară și juridică a asistenților personali și că depun eforturi pentru a identifica soluții.” Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC. 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primăria Chișinău ratează 9 milioane de euro pentru că Ion Ceban este incompetent și nu a elaborat bugetul municipal la timp
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Nisporeni și-a ales echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Orhei și-a votat echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.