• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Reacția președintei fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, la minciunile lui Ceban

  February 28,2024

  Dacă Ceban fură și cheltuie banii publici așa cum îi trăsnește prin cap, nu înseamnă că toți o fac ca el. Ion Ceban a promis în campania electorală că va crește compensațiile de la 40% la 60%, dar după ce a ajuns în scaunul de primar le-a anulat, deși în bugetul provizoriu sunt 150 milioane lei pentru pensionari și familiile nevoiașe.

  Zinaida Popa, Președinta fracțiunii PAS din CMC: „Primarul demult nu mai este interesat de soluționarea problemelor locuitorilor din Chișinău, acesta a băgat în datorii capitala și acum taie din cheltuielile celor mai vulnerabile categorii de cetățeni – pentru a face politică. Le-a tăiat în jumătate salariile la circa 2200 de asistenți personali care au în îngrijire persoane cu dizabilități severe, i-a lipsit pe circa 40000 de copii de grupele cu program prelungit și aproximativ 20000 de pensionari și familii nevoiașe au rămas fără compensațiile la căldură din partea Primăriei Chișinău.

  Cu regret, locuitorii din Chișinău sunt bombardați cu mesaje de dezinformare în transportul public și bannere și pliante prin stațiile de așteptare. Ion Ceban folosește toate resursele administrative și tribuna Primăriei pentru a dezbina societatea. Acesta dezinformează și atacă agresiv cetățenii care au o altă părere sau jurnaliștii care îi pun întrebări incomode.

  Cetățenii trebuie să știe despre faptul că în bugetul municipal provizoriu sunt 150 milioane de lei pentru compensații la căldură, însă Primarul Ion Ceban încalcă legea și refuză să-i cheltuie pentru pensionari și familiile nevoiașe. 

  Fracțiunea PAS din CMC va continua să spună lucrurilor pe nume și să vorbească adevărul despre minciunile și ilegalitățile pe care le face Ion Ceban împreună cu consilierii săi de buzunar și șefii din subdiviziunile Primăriei Chișinău.

  Toate cheltuielile pentru serviciile de tipografie a materialelor informative distribuite de fracțiunea PAS sunt transparente și pot fi consultate în rapoartele depuse lunar la organele responsabile. Serviciile de distribuție prin Poșta Moldovei sunt plătite, iar asta poate fi demonstrat prin contractul și factura de plată. Orice persoană fizică și juridică poate contracta astfel de servicii, inclusiv primarul Ion Ceban.”

  Ordinul de plată pentru serviciile de distribuție a pliantelor prin intermediul Poștei Moldovei.
  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primăria Chișinău ratează 9 milioane de euro pentru că Ion Ceban este incompetent și nu a elaborat bugetul municipal la timp
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Nisporeni și-a ales echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Orhei și-a votat echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.