• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate de presă

  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii

  February 25,2024

  Tinerii din PAS Youth, alături de deputații Radu Marian, Natalia Davidovici, Vitalie Jacot, Eugeniu Sinchevici, au organizat un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse, pentru a comemora victimele războiului dus de Rusia în Ucraina și de a condamna atacul barbar al Kremlinului față de o țară democrată. Tinerii și-au arătat susținerea fermă pentru poporul ucrainean, care printr-un curaj neostenit apără de doi ani pacea și libertatea pe tot continentul european. 

  Radu Marian: „Astăzi se împlinesc doi ani de la începutul invaziei barbare a Rusiei în Ucraina, un război în care, pentru prima oară de la Hitler încoace, un lider de stat a invadat o țară cu scopul de a o acapara și de a instaura dictatura. Războiul din Ucraina nu este doar o invazie, este un război între lumea liberă și lumea dictaturii. Noi putem sa ne bucurăm de pace și liniște în Republica Moldova în mare parte datorită rezistenței ucrainenilor și trebuie să susținem Ucraina și să facem un apel către comunitatea internațională să susțină Ucraina”. 

  Mihai Șevciuc: „Pentru fiecare dintre noi, confortul propriei case este o necesitate. De la începutul războiului, fiecare al 5-lea tânăr din Ucraina a fost nevoit să fie relocat, în interiorul țării sau peste hotarele ei. Ceea ce doi ani în urma pentru ei era un drept, acum este un privilegiu. Vreau să vă îndemn să sprijiniți poporul ucrainean oricum puteți. Și, cel mai important, să nu uitați cine se face vinovat de acest război”.

  Eugeniu Sinchevici și Natalia Davidovici au amintit de Alexei Navalny, moartea căruia a îngrozit o lume întreagă. 

  Eugeniu Sinchevici: „Pe lângă teroarea pe care Putin o face în Ucraina, el continuă să comită atrocități și pe teritoriul Rusiei. Săptămâna trecută am fost cu toții șocați de moartea lui Alexei Navalny, un om care a luptat pentru libertate și pace”. 

  Natalia Davidovici: „Lui Putin i-a fost frică de Alexei Navalny în timpul vieții și se teme și mai mult de el după moartea sa. Nu există un drept mai sacru decât dreptul unei mame de a-și îngropa propriul fiu. Fac un apel la ucigașii lui Alexei Navalny – întoarceți corpul neînsuflețit mamei lui”. 

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  OT Ialoveni și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  OT PAS Bălți și-a ales noua conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Parlamentul începe procedura de inițiere a unui Referendum republican de aderare la Uniunea Europeană
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.