• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Consilierilor PAS le-a reușit convocarea ședinței extraordinare CMC pentru soluționarea problemelor stringente ale chișinăuienilor

  February 2,2024

  Astăzi, a avut loc ședința CMC, au fost constituite fracțiunile și comisiile de specialitate. La inițiativa și insistența consilierilor municipali PAS, a fost elaborată și semnată de 28 de consilieri cererea de convocare a unei ședințe noi în data de 8 februarie, ora 10:00

  Principalele subiecte care sunt incluse pe ordinea de zi a următoarei ședințe sunt:

  „Astăzi putem spune ferm că în sfârșit Consiliul Municipal este funcțional. Nouă ne-a reușit să punem pe agenda chișinăuienilor și a consilierilor, constituirea fracțiunilor în CMC, dar și delegarea consilierilor în comisiile de specialitate. 

  Astăzi, toți locuitorii capitalei, au văzut care sunt acele probleme stringente ale oamenilor, pe care trebuie în primul rând să le soluționăm. 

  Aici vorbim de serviciul social de asistență personală, atât pentru adulți cât și pentru copii, aici vorbim că trebuie să deblocăm compensațiile pentru încălzire locuințelor. Și, grupele cu program prelungit în clasele primare din Chișinău. 40.000 de copii care merg în clasele primare din Chișinău, astăzi, părinții nu au siguranța că ei sunt bine, pentru că sunt nevoiți fie să-i lase singuri acasă, fie să renunțe de la serviciu. 

  Acestea sunt 3 probleme primordiale, despre care ne vorbesc chișinăuienii. Astăzi a auzit toată lumea, nu doar consilierii PAS, care au comunicat zi de zi cu acești oameni și au identificat soluții. 

  Noi avem soluții. Bani în buget sunt. Respectiv, noi, consilierii PAS, am reușit să convocăm o următoare ședință a Consiliului Municipal Chișinău, iar pentru asta au semnat 28 de consilieri municipali. 

  Sperăm că în data de 8 februarie, oamenii vor pleca acasă cu problema rezolvată. Asistenții personali nu vor bate pe la ușile primăriei Chișinău și vor ști că au salarii. Vom ști că familiile vor avea siguranța că grupele cu program prelungit vor fi plătite de Primărie, în limita bugetului municipal, care astăzi este în valoare de 18 milioane lei, iar copiii lor vor avea acces la educație. Pensionarii și faimiliile nevoiașe vor primi compensații penru încălzirea locuințelor. 

  Îndemnăm consilierii tuturor fracțiunilor din Consiliul Municipal Chișinău, să ne unim și împreună să rezolvăm aceste probleme. 

  Noi, consilierii PAS, vom arăta fiecărui chișinăuian, cine sunt acei consilieri ai primarului Ion Ceban, care sunt împotriva oamenilor. Toată lumea îi va cunoaște pe cei 20 de consilieri. 

  De luni fiecare chișinăuian va ști cine sunt oamenii lui Ceban. 

  Stimați părinți, asistenți personali, stimați pensionari, împreună vom reuși. 20 de voturi ale consilierilor municipali PAS vă aparțin dumneavoastră pentru rezolvarea problemelor stringente. Împreună, mergem înainte și le rezolvăm.” Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC.

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.