• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Investim în oameni, nu în flori și trotuare

  February 1,2024

  Fracțiunea PAS din CMC a reușit să asigure convocarea primei ședințe a Consiliului Municipal Chișinău pentru vineri, 2 februarie, ora 10:00. Consilierii PAS vor iniția discuția cu privire la grupele cu program prelungit, care trebuie să se desfășoare în continuare în baza bugetului alocat în valoare de 18 milioane lei, semnat prin dispoziția viceprimarului Ilie Ceban, din 29 decembrie 2023 cu privire la bugetul provizoriu. 

  Vom insista pe executarea bugetului provizoriu pentru serviciul de asistență personală, în sumă de 177 milioane lei. Totodată, fracțiunea PAS va cere deblocarea compensațiilor pentru agentul termic destinate pensionarilor și familiilor nevoiașe, pentru care au fost prevăzute 150 milioane lei în buget. 

  Primarul General Ion Ceban trebuie să-și exercite atribuțiile pentru care a fost împuternicit de chișinăuieni și să cheltuie banii publici, în primul rând pentru necesitățile de bază, să investească în oameni. 

  Fracțiunea PAS a pregătit un proiect de decizie care obligă Primăria să folosească corect banii municipali – pentru nevoile reale ale comunității: educație, asistență socială,  compensațiile la căldură pentru pensionari și familiile nevoiașe. 

  „Este o oportunitate pentru a ne uni în fața pericolului prezentat de falsurile lui Ion Ceban. Solicităm o normalitate – să-și îndeplinească obligațiile și să respecte legea. Să asigure funcționarea grupelor cu program prelungit din clasele primare. Să asigure serviciile de asistență personală. Există bani în buget municipal. Primăria trebuie doar să  execute dispoziția viceprimarului cu privire la bugetul provizoriu alocat.

  Astăzi, dispunem de un buget de 18 milioane de lei destinat grupelor cu program prelungit, o problemă ce afectează aproape 40.000 de familii. În buget sunt 177 milioane lei pentru asistenții personali, care au la îngrijire persoane cu un grad de dizabilitate sever. 

  Noi trebuie să investim în oameni. Cele 20 de voturi ale consilierilor municipali PAS vă aparțin! Mai trebuie doar 6 voturi, care să facă dreptate. 

  Am pregătit un proiect de decizie care obligă Primăria să folosească corect banii municipali – pentru nevoile reale ale comunității: educație, asistență socială,  compensațiile la căldură pentru pensionari și familiile nevoiașe. 

  Vă invităm să vă faceți vocea auzită, dragi părinți și asistenți personali, să participați la ședința Consiliului Municipal Chișinău. Este momentul să ne unim forțele în această luptă și să cerem ca banii publici să fie investiți în oameni. Legal, corect, pentru oameni.” Zinaida Popa, Președinta Fracțiunii PAS din CMC.

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.