• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

   S-a constatat ilegalitatea deciziei CSE emisă de Ion Ceban 

  January 31,2024

  Astăzi s-a adeverit că Ion Ceban și-a bătut joc de asistenții personali și părinții care au copii în clasele primare. 

  „Așa cum am constatat anterior, deciziile lui Ion Ceban sunt ilegale. Pe lângă încălcarea legii, el a depășit și bunul simț prin faptul că și-a bătut joc de dumneavoastră, părinții cu copii în clasele primare, asistenții personali, care au în grija lor persoane cu un grad sever de dizabilitate, pensionarii și familiile nevoiașe care trebuie să primească compensații la căldură. 

  Acum câteva ore, Comisia Situații Excepționale (CSE) național a anulat deciziile ilegale ale CSE din Chișinău. Vom apela la organe să investigheze depășirea atribuțiilor de serviciu de către Ion Ceban.

  Asta înseamnă că primarul nu are voie să impună părinții să achite bani pentru grupele cu program prelungit din clasele primare. Asta înseamnă că Ion Ceban nu are dreptul să alunge de la lucru asistenții personali și să le scadă salariile cu 50%. Asta înseamnă că primarul nu are dreptul să nu plătească compensațiile la căldură pentru pensionari și familiile nevoiașe.


  Bani în bugetul provizoriu sunt. Fracțiunea PAS va propune ca acești bani să se regăsească și în proiectul bugetului pentru anul 2024.

  Stimați chișinăuieni, doar uniți, solidari unul cu altul, vom putea satisface nevoile de care oamenii au nevoile în primul rând. 

  Noi, consilierii PAS vom investi în primul rând în oameni, și doar apoi în trotuare și flori.” Zinaida Popa, Președinta Fracțiunii PAS din CMC.

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.