• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Ion Ceban a sacrificat pensionarii și familiile nevoiașe, lipsindu-i de cele 150 milioane lei destinate pentru ajutor la căldură

  January 24,2024

  Vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC, Dumitru Ivanov și consilierul municipal PAS, Mihai Briceag, au susținut astăzi o conferință de presă despre cum Ion Ceban a sacrificat pensionarii și familiile nevoiașe, lipsindu-i de cele 150 milioane lei destinate pentru ajutor la căldură. Această acțiune a primarului Ceban este o neglijare gravă a celor mai vulnerabili locuitori din Chișinău.

  „Deși în campania electorală din 2019, Ion Ceban promitea în programul electorală că „va majora compensațiile pentru încălzire de la 40% la 60% din factură”, acest lucru nu s-a întâmplat în mandatul trecut, iar acum îi lipsește în totalitate de acest suport și caută vinovați.

  Ceban s-a folosit de vulnerabilitatea pensionarilor și a persoanelor cu dizabilități în campania electorală numai cu scopul de a fi votat pentru funcția de primar în 2019 și 2023.

  Explic pe scurt cronologia minciunilor lui Ceban vis a vis de compensațiile pe care nu le-a crescut, apoi le-a anulat cu totul:

  Ion Ceban și-a bătut joc de cetățeni și a mințit familiile social-vulnerabile că le va majora compensațiile compensații pentru încălzirea locuințelor în perioada rece a anului de la 40% la 60% din factură. 

  Acest lucru nu l-a făcut nici în sezonul rece din 2021, când Federația Rusă a majorat tariful pentru gaz, nici în 2022, nici în 2023, iar în 2024 în general i-a lipsit de și de cele 40% ajutor la factură.” a spus Dumitru Ivanov, vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC.

  Administrația actuală a Primăriei Chișinău, condusă de Ion Ceban, a eșuat în a-și îndeplini promisiunile făcute cetățenilor, în special pensionarilor și familiilor social-vulnerabile.

  „Este clară fața hidoasă a lui Ceban, care face coaliție și cu Moscova doar ca să-și acopere furturile și ineficiența în gestionarea bugetului municipal, de la care au de suferit chișinăuienii.

  Administrația Ceban demonstrează în continuare o indiferență flagrantă față de nevoile celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre, cum sunt pensionarii și familiile social-vulnerabile, lăsându-i fără suport esențial în timpurile dificile.

  Nu este momentul pentru politica de fațadă sau pentru jocuri de putere. Este momentul pentru acțiune decisivă și responsabilitate. În fiecare zi în care această administrație întârzie sau ignoră problemele, viața cetățenilor noștri devine mai grea. 

  Viziunea și planul nostru de acțiuni este dedicat pentru susținerea pensionarilor și familiilor social-vulnerabile, inclusiv majorarea compensațiilor pentru încălzire și crearea de programe de sprijin adaptate nevoilor lor specifice. Primăria Chișinău trebuie să fie deschisă spre soluționarea problemelor tuturor locuitorilor. Din păcate, aceste schimbări nu sunt dorite de Ion Ceban, care este mincinosul numărul unu din Chișinău.” a spus Mihai Briceag, consilier municipal PAS.

  Fracțiunea PAS din CMC a depistat mai multe abuzuri din partea primarului Ion Ceban și a propus soluții concrete pentru îmbunătățirea situației. Cu toate acestea, propunerile noastre au fost ignorate sau blocate de administrația actuală.

  În contextul celor menționate, fracțiunea PAS din CMC solicită și propune următoarele soluții:

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.