• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Reacție la minciunile lui Ion Ceban despre bugetul municipiului Chișinău

  January 15,2024

  Comentariul Zinaidei Popa, Președinta fracțiunii PAS din CMC, ca urmare a declarațiilor lui Ion Ceban de luni dimineața de la ședința operativă:

  „Departe de ochii presei și ascuns după camera video de la calculatorul său, Ion Ceban începe săptămâna cu aceleași minciuni, cu atacuri și falsuri la adresa guvernării. Pentru că a îndatorat cu sute de milioane Chișinăul și nu-l duce capul elementar să curețe străzile de zăpadă, Ion Ceban, face așa cum a zis și mama sa, Eugenia Ceban, dă vina pe guvernare.

  Datoria dobânzilor pentru creditele electorale luate de Ion Ceban a crescut de două ori în doar un singur an și a ajuns la 465 milioane de lei. Bani pe care acum îi scoate de la peste 40 mii de copii, prin anularea grupelor cu program extins în clasele primare.

  Ion Ceban își bate joc nu doar de copiii din școli, dar și de mii de familii care au copii cu dizabilități. Acesta a tăiat jumătate din salariile la circa 2100 de asistenți personali și concediază câteva sute, lăsându-i fără suport. 

  Între timp, alocările din partea Guvernului către Primăria Chișinău au fost de circa 4 miliarde de lei și au fost alocați cu 100 milioane de lei mai mult decât anul trecut. Bugetul pentru învățământ aprobat la nivel național a crescut, costul serviciului datoriei de stat a rămas la același nivel comparativ cu anul trecut, iar datoria de stat raportată la PIB este una dintre cele mai mici din Europa.” Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC. 

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.