• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Bani pentru grupele cu program prelungit sunt, dar Ion Ceban nu vrea să plătească

  January 11,2024

  Peste 18 mln lei prevăzute pentru grupele cu program prelungit în clasele primare din Chișinău se regăsesc în bugetul provizoriu. Ion Ceban nu a venit cu un proiect de buget pentru anul 2024, a lichidat grupele cu program prelungit în clasele primare din Chișinău și vrea să lichideze serviciul de asistență personală.

  Deși în bugetul provizoriu a municipiului Chișinău pentru anul 2024 au fost prevăzute peste 18 mln lei, oricum în data de 3 ianuarie 2024 au fost semnate ordinele de abrogare a ordinelor cu privire la inițierea grupelor cu program prelungit pentru anul 2023-2024. 

  Părinții sunt îndemnați de către Ion Ceban să achite sume suplimentare pentru acest serviciu, circa 400-500 lei pe lună, în pofida faptului că bani în buget sunt. 

  Îndemnăm primarul Ion Ceban să înceteze să politizeze subiectele legate de educație, or acesta este un pilon de bază a societății noastre. Îi sugerăm primarului să execute cât de curând prevederile dispoziției semnate de el cu privire la bugetul provizoriu, în care se regăsesc cel puțin peste 18 mln lei, și asta poate fi probat prin accesarea link-ului de mai jos: https://actelocale.gov.md/ral/act/cu-privire-la-aplicarea-bugetului-municipal-chi%C8%99in%C4%83u-provizoriu-pe-anul-2024-1478780.html

  Să lăsăm ipocrizia și politica la o parte și să începem să avem grijă de cei care au cea mai mare nevoie de acest lucru, părinții cu copii din clasele primare. 

  Fracțiunea PAS va cere ca în proiectul de buget pentru anul 2024 să fie alocate resurse financiare suficiente pentru grupele cu program prelungit în anul școlar 2023-2024.

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.