• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Ședința CMC din nou boicotată de Ceban. „Vanea, unde-s banii chișinăuienilor?”

  January 5,2024

  Niciunul din consilierii municipali ai primarului nu vor să lucreze. Aceștia nici astăzi nu s-au prezentat la ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, unde urma să fie discutate câteva subiecte extrem de importante care vizează mii de familii din Chișinău precum bugetul pentru anul 2024, finanțarea grupelor cu program extins din clasele primare și alocarea banilor pentru păstrarea serviciului de asistență personală pentru familiile în care sunt persoane cu nevoi speciale. 

  „Cu regret, Ion Ceban refuză să lucreze, refuză să convoace ședința CMC, refuză să publice bugetul pentru anul 2024, boicotează implementarea proiectelor mari de infrastructură și zice că nu are bani. 

  Bani există. Bugetul Chișinăului este de circa 7 miliarde de lei, este unul din cele mai autonome și sustenabile bugete din Republica Moldova, însă este administrat extrem de defectuos. 

  Deși au fost alocate circa 120 milioane de lei în anii precedenți pentru reparația străzii Industriale, primarul a cheltuit acești bani pe concerte, iar acum zice că nu are bani și cere 60 mln lei pentru reparația străzii Mesager și 60 mln pentru reparația str. Mircea cel Bătrân, și, se plânge că nu este susținut de guvernare.

  Guvernul a alocat cu 100 de milioane mai mult doar pentru infrastructura municipiului Chișinău decât alte guvernări de până acum. 

  Circa 3,85 miliarde de lei au fost transferate din bugetul național către cel al Chișinăului. 

  Acum apare întrebarea: „Vanea, unde-s banii?”. Bani au fost și sunt, doar că primarul îi cheltuie nu pentru soluționarea problemelor strategice din oraș precum reducerea ambuteiajelor, îmbunătățirea transportului public, reparația infrastructurii rutiere și crearea oportunităților pentru investiții în Chișinău. 

  Ce face Ion Ceban? A adus municipiul în datorii, iar acum dă indicații periculoase prin care lichidează activități importante precum grupele cu program prelungit în clasele primare. Circa 40 mii de copii sunt lipsiți de dreptul la educație și reduce la zero oportunitățile de angajare a mamelor și taților. 

  2100 de asistenți personali sunt lăsați fără suport din partea Primăriei Chișinău. Sute de familii în care sunt persoane cu necesități speciale nu vor mai putea beneficia de ajutor de la asistenții personali și cere ajutor din partea statului pentru 47 de asistenți personali.” a spus Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC.

  Primarul se ascunde de oameni, fuge de presă, se încuie în primărie și nu vrea să vorbească cu părinții care au copii în clasele primare și nu vor mai putea frecventa grupele cu program extins. Pentru ședința de astăzi nici nu a delegat un secretar, a dat indicații ca să nu răspundă la telefoane. 

  Fracțiunea PAS va convoca ședințele Consiliului Municipal Chișinău în fiecare săptămână, pentru că oamenii ne-au delegat pentru a le rezolva problemele și pentru a face Chișinăul confortabil. 

  Stimați colegi, veniți la ședințele CMC. Domnule primar, apucați-vă de lucru, oamenii pentru asta v-au ales. Noi, consilierii municipali suntem aici pentru a oferi sprijin pentru a dezvolta orașul așa cum și-au dorit cetățenii. Noi vrem să lucrăm real, așa cum cer oamenii. 

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.