• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Cerem păstrarea grupelor cu program prelungit ale claselor primare din Chișinău

  January 4,2024

  Astăzi, fracțiunea PAS din CMC s-a alăturat părinților la flashmob-ul organizat pentru a solicita primarului alocarea fondurilor necesare grupelor cu program prelungit ale claselor primare din Chișinău, așa cum a fost mulți ani la rând.

  Ion Ceban vrea să lichideze grupele cu program prelungit în clasele primare din Chișinău. Prin aceste acțiuni el diminuează reușita școlară a copiilor noștri și reduce la zero oportunitățile mamelor și taților de a lucra. Solicităm primarului Ion Ceban să asigure finanțarea necesară pentru a proteja educația și viitorul a circa 40.000 de copii.

  „Bugetul municipal a fost suplinit cu circa 4 miliarde de lei din partea bugetului național, adică cu 100 milioane de lei mai mult decât anul trecut. Dacă anul trecut s-au identificat bani pentru grupele cu program prelungit, astăzi avem și mai multe oportunități pentru acest lucru. 

  Pe parcursul a 4 ani, Ion Ceban a recurs la împrumuturi și credite pentru oraș, iar acum, confruntat de necesitatea de a plăti dobânzile, optează să reducă asistența destinată grupurilor vulnerabile, el taie din ajutoarele grupurilor de cetățeni care au cea mai mare nevoie.” a spus Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC.

  Nu vom lăsa ca deciziile luate pe coridoarele primăriei partid să decidă viitorul copiilor noștri. Prioritățile noastre sunt educația și bunăstarea copiilor, iar acest drept fundamental trebuie asigurat. 

  Conform bugetului national adoptat de guvern în 2023 pentru anul 2024, municipiul Chișinău va primi 3,85 miliarde de lei de la bugetul de stat, adică circa 65% din bugetul municipal este alocat de guvernare.

  Pe de altă parte, vedem cum Ion Ceban, după ce a cheltuit zeci de milioane de lei pentru proiecte de reclamă personală, acum nu vrea taie din alocațiile destinate pentru copii și tergiversează publicarea spre consultații a bugetului municipal pentru anul 2024. 

  Este inacceptabil ca un primar ales de popor să nu reușească să elaboreze un buget și să gestioneze eficient o capitală care se vrea europeană.

  Fracțiunea PAS este pentru susținerea părinților și securizarea copiilor, și, promovează accesul la educație prin continuarea sponsorizării acestor grupe din bugetul municipal.

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.