• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Ion Ceban ține în sertar bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2024 și stagnează dezvoltarea proiectelor strategice pentru capitală

  December 22,2023

  Astăzi, fracțiunea PAS din CMC s-a întrunit într-o ședință de lucru pentru a analiza situația bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2024. Am constatat că orașul riscă să rămână fără un buget aprobat pentru anul viitor, din motiv că Ion Ceban ține ascuns în sertar bugetul și refuză să-l supună consultărilor publice. 

  Deși legea prevede că bugetul trebuie să fie aprobat până la data de 10 decembrie, suntem la data de 22 decembrie și acest lucru încă nu s-a întâmplat. 

  Constatăm că primarul vrea mai departe să împartă ilegal banii oamenilor pe criterii politice, așa cum s-a deprins să o facă și cunoaște că consilierii municipal nu vor mai permite acest lucru în continuare. Mai mult, a luat credite pentru trotuare care trebuie achite, pe care se face că nu le vede!

  Respectiv, urmează aprobarea unui buget provizoriu, care ar împiedica finanțarea proiectelor noi de drumuri, reparații școli, grădinițe și ar crea riscul ca Primăriei Chișinău să nu achite plăți sociale și compensații la căldură.

  Ion Ceban a cheltuit zeci de milioane de lei pentru proiecte de reclamă personală ca să se promoveze în campania electorală, iar acum nu are bani și încearcă să caute vinovați. 

  În cazul în care în următoarele 3 săptămâni Primarul va ascunde mai departe proiectul de buget și va refuza dezbaterile publice asupra proiectului, consilierii PAS din Chișinău vor elabora un buget de alternativă pentru oraș. Proiectul consilierilor PAS va fi consultat pe larg cu cetățenii, subdiviziunile și fracțiunile din Primărie.

  Consilierii PAS din Chișinău au solicitat convocarea de urgență a ședinței consiliului municipal Chișinău la data de 26 decembrie, cu următoarea ordine de zi:

  1. Constituirea fracțiunilor CMC.
  2. Constituirea comisiilor de lucru.
  3. Executarea bugetului pentru 2023.
  4. Chemarea la raport pe domnul Andrei Pavaloi și doamnei Angela Cutasevici cu privire la implicarea, nebenevolă, dar organizată, a subalternilor de a finanța partidul MAN.
  5. Proiectul de decizie cu privire la crearea grupului de lucru pe crearea regulamentului privind finanțarea suburbiilor din municipiu.

  Cerem primarului general publicarea proiectului de buget pentru anul 2024 cât mai curând! Orașul nu poate rămâne fără taxe și buget din cauza capriciilor și lenii unui Primar de a lucra, pentru a se victimiza în continuare ca să apară prin titlurile de știri!

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.