• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Chișinăul la pas: viziunea lui Lilian Carp asupra planurilor urbanistice zonale

  October 16,2023

  Lilian Carp a vorbit despre planurile urbanistice zonale în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook. Astfel, luând ca exemplu un șantier de construcții de pe strada Burebista din sectorul Botanica al capitalei, au fost stabilite câteva probleme pe care le va genera viitorul complex locativ.

  Una dintre problemele care ar putea apărea în urma finisării acestei construcții este lipsa infrastructurii necesare pentru o viață confortabilă. În zonă nu sunt destule școli și grădinițe, iar luând în considerație faptul că aproape 6.000 de familii vor locui în noul complex, aproximativ 10.000 de copii vor fi nevoiți să se ducă la școală mai departe de casă decât și-ar dori.

  Un alt element al infrastructurii care lipsește în apropierea complexului este transportul public.

  O altă problemă cu care s-ar putea confrunta locatarii este mobilitatea urbană în zonă. Din cauza lipsei de transport public, oamenii vor fi nevoiți să meargă mult timp pe jos până la cea mai apropiată stație sau să utilizeze transportul personal. Astfel, traficul rutier va crește, iar oamenii vor pierde și mai mult timp pe drumul spre școală, locul de muncă sau casă.

  „Problema trebuie rezolvată de către Primăria municipiului Chișinău. Agenții economici întotdeauna vor dori să efectueze cât mai multe lucrări de construcții, însă vor fi obligați să se conformeze cerințelor Primăriei.”, a afirmat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.

  Aceste probleme ar putea fi soluționate, dacă ar fi interzise construcțiile ilegale și planurile urbanistice zonale, iar conducerea s-ar focusa mai mult pe necesitățile oamenilor. Echipa PAS se gândește la cetățeni și își propune să amelioreze situația actuală, pentru un Chișinău mai confortabil.

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Igor Grosu: Alegând un primar PAS, primar european, ne apropiem tot mai mult de aderarea la Uniunea Europeană
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.