• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Lilian Carp - „Confortul în curțile și blocurile din Chișinău trebuie să fie o prioritate pentru Primărie.”

  October 11,2023

  Astăzi, Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de Primar al Municipiului Chișinău, a ținut o conferință de presă într-o curte de pe bd. Iuri Gagarin 5, pentru a evidenția starea precară a curților și blocurilor din oraș.

  Deși curtea în care s-a desfășurat conferința de presă este aproape de centrul capitalei, aceasta arată ca dupa război. Căile de acces sunt distruse, mobilierul urban este într-o stare deplorabila, e murdar și nesigur, în general, este un dezastru. Chișinăul de fațadă pare că s-a schimbat, dar este suficient să intri într-o curte și nu contează, în Centru, la Botanica, la Ciocana și te apucă o tristețe – machiajul urban făcut de Primaria-Partid se termină și ne ciocnim de o realitate dură – promisiuni nerealizate și minciuni, ca de obicei.

  „Confortul urban este cel mai important lucru, el începe cu apartamentul sau casa în care locuim, pe care o amenajăm după propriul gust și posibilitate. lata de ce, unul dintre cele mai importante angajamente ale mele si ale echipei PAS tine de confort – noi vom face un Chișinău cu mai multe curți sigure și confortabile – blocuri unde locatarii nu vor mai arunca banii pe geam pentru căldură!” a spus Lilian Carp.

  Pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, trebuie să ne asumăm pentru început să transmitem odată și-odată blocurile din administrarea IMGFL-ulri (JĂKURILOR) la APC-uri, administrate de către locatari.

  „Vom reabilita complet 200 de curți – cu locuri de joacă sigure pentru copii, cu mobilier nou, cu parcări amenajate, cu platforme subterane de gunoi – pentru că, multe curți arată ca adevărate gunoiși, devenind adevărate focare de infecție, mai ales pe timpul verii, din cauza deciziei proaste de a amplasa în spațiu deschis tomberoanele de gunoi.

  De asemenea, vom schimba 400 de lifturi. Astfel, oamenii se vor bucura de confort și curățenie în curțile și blocurile lor. Pentru a susține dorința locuitorilor de a trăi confortabil, vom aloca 100 de milioane de lei anual asociațiilor de locatari în condominiu pentru reabilitarea blocurilor și curților. Vom repara căile de acces în curți și vom instala iluminat stradal de tip LED în tot orașul.

  În paralel, vom termoizola 500 de blocuri – pentru ca oamenii să nu mai arunce banii pe geam iarna – aceasta înseamnă mai mult confort și facturi mai mici

  De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea locuitorilor, care își doresc reabilitarea blocurilor, vom lansa un program municipal de finanțare – un proiect de investiții comune – administrația locală, locatari și parteneri de dezvoltare. Astfel, locuitorii orașului, cu investiții mai mici vor putea să realizeze proiecte de reabilitare mult mai extinse. 

  În același timp, când vorbim despre securitatea energetică a cetățenilor – o altă soluție bună este introducerea unor vouchere energetice pentru tranziția la încălzirea centralizată pe orizontală și termoizolarea blocurilor.

  În general, îmi doresc să fim partenerii locatarilor și prin grija și deschiderea noastră, un lucru mic și important, care intră în responsabilitatea administrației publice, să-i ajutăm să-și amenajeze curți confortabile.” a subliniat Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău. 

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Igor Grosu: Alegând un primar PAS, primar european, ne apropiem tot mai mult de aderarea la Uniunea Europeană
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.