• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Lansarea a 7 candidați PAS la funcția de primari în suburbiile municipiului Chișinău

  October 9,2023

  În acest weekend, s-au lansat în campania electorală locală 7 candidați PAS pentru funcția de primari în suburbiile Chișinăului: Ghidighici – Victoria Calmîș, Durlești – Oleg Popșoi, Grătiești – Tatiana Barda, Ciorescu – Alexei Manoli, Trușeni – Viorica Beregoi, Colonița – Igor Mânăscurtă și Budești – Sergiu Brînza. Cei 7 candidați PAS și-au prezentat echipele pentru consiliile locale și prioritățile pentru a face confortabile suburbiile municipiului Chișinău.

  În Durlești, Oleg Popșoi, fost consilier local, a avut realizări semnificative, printre care construcția a 6 treceri supraînălțate pentru siguranța pietonilor, aducerea a 3 autobuze noi pe ruta 11 și prelungirea graficului de lucru, asigurarea cu apă potabilă a copiilor din grădinițe și implicarea activă în problemele comunității. Viziunea sa pentru Durlești este de a crea un spațiu urban modern, cu accent pe infrastructură și spații verzi, incluzând transport public accesibil, străzi și trotuare asfaltate, parcuri moderne și construirea unei școli și grădinițe noi.

  Victoria Calmîș, candidată pentru Ghidighici, cu experiență în administrația publică locală și coordonarea proiectelor. A muncit alături de actualul primar Victor Durbală și își propune să finalizarea proiectelor începute împreună, dar și soluționarea altor necesități din suburbie. Prioritățile sale pentru Ghidighici includ asigurarea apei și canalizării în fiecare casă, trotuare și drumuri asfaltate, precum și reconstrucția Casei de Cultură și amenajarea spațiilor de recreere.

  La Grătiești, Tatiana Barda, a fost consilieră locală, și vrea să aducă o viziune proaspătă, care presupune valorificarea potențialului natural al comunei, dezvoltarea transportului public și modernizarea infrastructurii. Ea vede Grătiești ca un hub de dezvoltare economică și turistică, cu servicii publice la standarde europene.

  Alexei Manoli, candidatul pentru Ciorescu și un cunoscut activist comunitar, își propune să transforme comuna într-un exemplu de dezvoltare durabilă. El vizează crearea unui mediu urban organizat, cu parcări, transport public din și spre Chișinău, și, soluționarea problemei câinilor fără stăpân.

  La Trușeni, Viorica Beregoi, pedagog de profesie, cu o experiență în consiliul local, a pus în aplicare proiecte cu impact pentru comunitate. Viziunea sa pentru Trușeni este extinderea sistemului de canalizare, modernizarea infrastructurii și crearea unui mediu sigur și confortabil pentru toți locuitorii.

  În Colonița, Igor Mânăscurtă și-a asumat responsabilitatea de a aduce inovații în infrastructura locală și de a implementa un sistem eficient de gestionare a deșeurilor. 

  Sergiu Brînza, candidatul PAS în satul Budești, are rolul de director al Liceului Teoretic din Budești și a fost consilier local. A facilitat achiziția de mașini noi pentru salubrizare, a obținut finanțare pentru construcția sistemului de canalizare și a modernizat infrastructura educațională. Viziunea sa pentru Budești se include dezvoltarea infrastructurii, modernizarea transportului public și stimularea economiei locale. 

  Echipa PAS din suburbiile Chișinăului este pregătită să aducă o viziune modernă și soluții pragmatice pentru a aduce confortul în fiecare suburbie. Cu acești candidați PAS la primăriile din Durlești, Ghidighici, Grătiești, Ciorescu, Trușeni, Colonița și Budești, suburbiile sunt pe calea de a deveni localități aliniate la standardele europene, în care oamenii trăiesc confortabil.

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Igor Grosu: Alegând un primar PAS, primar european, ne apropiem tot mai mult de aderarea la Uniunea Europeană
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.