• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  Proiect de lege PAS: Mai multă transparență, siguranță și prețuri dictate de piață în activitatea serviciilor de taxi 

  July 12,2023

  Deputații PAS Alex Trubca și Marina Morozova au înregistrat un proiect de lege care vină să aducă mai multă regulă și transparență în activitatea transportului rutier în regim de taxi. 

  „Domeniul taximetriei în Republica Moldova se confruntă de câțiva ani cu o problemă majoră – concurența neloială. Unul din factorii care au influențat acest proces este apariția pe teritoriul Republicii Moldova a platformelor electronice de oferire a serviciilor de transport rutier în regim de taxi. Operatorii platformelor sunt companii care prestează servicii pe teritoriul național, extrag profit, evitând contribuțiile fiscale la bugetul țării, operațiile financiare fiind de multe ori realizate prin intermediul instituțiilor financiare internaționale”, a explicat Marina Morozova. 

  Alex Trubca: „La moment, datele arată că cel mult 20% din toate cursele de taxi sunt fiscalizate în Republica Moldova. Prin implementarea acestor modificări vom deschide posibilitatea implementării noilor tehnologii și extinderea numărului de curse fiscalizate. Așteptările noastre sunt că cel puțin 60-70% în următoarele șase luni să fie fiscalizate. Fiscalizarea înseamnă și creșterea nivelului de securitate al călătorilor or un bon fiscal înseamnă și o garanție a calității serviciilor și o posibilitate a călătorului să meargă, atunci când este nemulțumit de calitatea serviciilor, la Agenția pentru Protecția Consumatorilor”. 

  Principalele prevederi:

  „Ne dorim platforme comode și utile, cu posibilități tehnice avansate, dar și care vor oferi securitate cetățenilor și corectitudine din partea platformelor şi aplicaţiilor de comenzi de taxi, operatorilor de transport și șoferilor de taxi. În urma acestor modificări trebuie să crească nivelul de siguranță și confort a serviciilor de transport rutier în regim de taxi”, a adăugat Marina Morozova. 

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  OT Ialoveni și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  OT PAS Bălți și-a ales noua conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Parlamentul începe procedura de inițiere a unui Referendum republican de aderare la Uniunea Europeană
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.