• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  PAS la Raport 2023: De doi ani, Republica Moldova merge pe o cale nouă - cea a aderării la Uniunea Europeană

  November 20,2023

  La 11 iulie se împlinesc doi ani de când cetățenii Republicii Moldova au obținut o victorie în fața celor care au sărăcit această țară de-a lungul anilor. De doi ani, Republica Moldova merge pe o cale nouă. Calea aderării noastre la Uniunea Europeană. 

  La 2 ani de la alegerile parlamentare, președintele Parlamentului, alături de prim-ministru și fracțiunea PAS în Parlament au făcut un raport al acțiunilor întreprinse în cei doi ani de când ne-am asumat guvernarea. 

  Președintele Parlamentului, președintele PAS, Igor Grosu: „De doi ani, Republica Moldova merge pe o cale nouă. Calea aderării noastre la Uniunea Europeană. Această cale a fost posibilă doar datorită solidarității și curajului moldovenilor. Datorită rezistenței lor în fața nedreptăților. Nu putem face în 2 ani tot ce am ratat 30 de ani, dar am început lucruri importante. Vrem ca până în 2030 Uniunea Europeană să fie la noi acasă și ca niciodată să nu mai fim blocați din drumul nostru pentru dezvoltare și bunăstare.În continuare, e nevoie de multe eforturi și de unitate”. 

  Prim-ministrul, Dorin Recean: „Guvernul este focusat pe dezvoltare economică. Vom susține inițiativele din sfera publică și privată care să creeze locuri de muncă, să crească productivitatea, iar în felul acesta să crească și salariile, să crească și contribuțiile la stat pentru ca să putem finanța programele educaționale, sociale, culturale”. 

  Victoria Butuc-Guranda, pimară în satul Dănceni: „Practic în toate localitățile o să găsim un proiect în derulare, unele deja finisate, altele care încep și multe care urmează. Avem sute de localități, unde avem reabilitări ale instituțiilor publice, grădinițe, școli, primării, avem zeci de localități unde copii în sfârșit au un teren de joacă dotat cu echipament special, avem zeci de sate și orașe care nici nu visau la sisteme de canalizare și apă potabilă, iluminare stradală”. 

  În pofida crizelor care s-au abătut asupra Moldovei, am început schimbări în cele mai importante domenii:

  Republica Moldova merge pe un drum de transformare, un drum care va aduce cele mai mari roade și care, într-un final, în 2030, trebuie să aducă țara noastră în familia europeană. 

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  OT Ialoveni și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  OT PAS Bălți și-a ales noua conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Parlamentul începe procedura de inițiere a unui Referendum republican de aderare la Uniunea Europeană
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.