• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Comunicate de presă

  Încă o minciună din partea lui Ivan Ceban

  June 27,2023

  O nouă minciună din partea lui Ivan Ceban, care a mințit public, afirmând că, „PAS împiedică lucrările de reparație a podului rutier de pe strada Mihai Viteazul, menționând că cetățenilor ucraineni care lucrează pe șantier nu le-au fost prelungite permisele de ședere“.

  Cum stau lucrurile de fapt și care este adevărul. 

  La data de 21 aprilie, Ghișeul unic de documentare a străinilor al Direcției regionale Sud a Inspectoratului General pentru Migrație, a recepționat demersurile administrației „GRANDBUDSERVICE” S.R.L. UCRAINA SUCURSALA VULCĂNEȘTI, prin care solicită prelungirea dreptului de şedere provizorie în scop de muncă pentru 4 străini originari din Ucraina.

  În cadrul examinării, s-a stabilit că angajatorul a achitat salarii lunare mai mici decât cele stipulate în contractele de muncă și Legea privind regimul străinilor în Republica Moldova, precum și mai multe luni nu le-a achitat salariile acestor cetățeni străini. 

  Deci, a fost încălcată legea privind regimul străinilor în Republica Moldova, care stipulează foarte clar – salariul lunar al străinului nu trebuie să fie mai mic decât salariul mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul de gestiune. Acest fapt denotă suspiciuni rezonabile despre achitarea salariilor ”în plic” sau eschivarea de la plata impozitelor.

  În prezent, cazul dat este examinat la IGM, iar aprobarea deciziilor de prelungire a dreptului de ședere este condiționată de prezentarea argumentelor și asigurărilor despre protecția drepturilor străinilor angajați în scop de muncă.

  Ivan Ceban nu doar a mințit public, dar și se pare că este de acord cu munca la negru și cu încălcarea legii. Lucrul la negru și exploatarea muncitorilor nu sunt nici acceptabile, nici umane. Aprobarea tacită a acestor practici afectează demnitatea muncitorilor implicați și încurajează încălcarea legii. Legea este una pentru toți și ea trebuie respectată.

  Articole similare
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Lilian Carp și-a înregistrat candidatura pentru funcția de Primar General al Municipiului Chișinău din partea PAS
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Roman Cojuhari își încheie mandatul de consilier municipal pentru a putea exercita funcția de director APP
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Tinerii PAS, la 2 ani de mandat: Ce am reușit să facem pentru tinerii din Republica Moldova
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.