• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Datorii de 19.870.000 lei la LUMTEH. Ion Ceban vrea să falimenteze încă o întreprindere municipală?

  May 5,2023

  Săptămâna trecută, Primăria Chișinău a primit o scrisoare prin care este informată că ÎMREI LUMTEH are o datorie de aproape 20 mln lei pentru energie electrică.

  Cel mai grav este că din această datorie, aproape 1 milion de lei este penalitatea pentru termenul de achitare expirat, ceea ce demonstrează încă odată managementul defectuos al întreprinderilor municipale. Cu acești bani se putea de reparat o grădiniță sau cel puțin 4 terenuri de joacă din curțile de bloc din Chișinău.

  Ion Ceban încă tace, se pare că strategii de la FSB îi pregătesc planul de ieșiri publice cu noi sperietori și căutări de vinovați. Este o situație similară cu cea de la Apă-Canal Chișinău, management defectuos și aducerea întreprinderii în prag de faliment. Ne amintim cu toții când Ion Ceban amenința chișinăuienii că-i va deconecta de la apă. Acum, să ne așteptăm că va amenința că stinge lumina pe străzi?

  Amintim că, zilele acestea, din bugetul mun. Chișinău, Ion Ceban cheltuie aproape 4 milioane de lei pentru organizarea așa zisului Forum Social Urban, un eveniment pentru PR politic, într-un hotel de lux din capitală.

  Cerem actualului primar să-și exercite obligațiile și să administreze orașul în folosul cetățenilor. Înțelegem că pentru el e mai important să mănânce pe la fourchette-uri la hoteluri de lux și să pozeze în fața camerelor, însă mai important este să fie soluționate problemele orașului.

  Articole similare
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Lilian Carp - briefing de totalizare a campaniei PAS pentru alegerile locale din municipiul Chișinău
  Vezi mai mult
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Chișinăul la PAS - angajamentul pentru un oraș confortabil!
  Vezi mai mult
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Viziunea lui Lilian Carp pentru un Chișinău mai sigur în trafic și fără ambuteiaje
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.