• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Lansarea noului Centru de tineret în comuna Stăuceni

  February 23,2023

  Stimați locuitori, astăzi anunțăm oficial deschiderea noului Centru de tineret din s. Goianul Nou din comuna Stăuceni. Această inițiativă reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea comunității noastre, dar și a tinerilor din zonă. Scopul acestui proiect este de a crește participarea tinerilor la viața comunitară, promovarea activității de voluntariat, dezvoltarea abilităților existente și dobândirea celor noi prin crearea unui program de servicii în cadrul Centrului, adaptat nevoilor tinerilor din localitate.

  Primăria Stăuceni a început activitatea în domeniul tineret încă din 2021, când a elaborat proiectul de construcție capitală a Casei de Cultură și au fost executate lucrările de construcție capitală a imobilului. În luna aprilie 2022, Primăria Stăuceni a angajat un specialist de tineret, iar astfel a fost creat un plan de dezvoltare a activității de tineret pe teritoriul localității.

  „Suntem mândri că am reușit să obținem sprijinul partenerilor noștri de la UNICEF Moldova și de la Centrul de Resurse și Informare „Pro Bono” în crearea unui spațiu modern și multifuncțional, care să ofere tinerilor activități variate și atractive.

  În timp ce spațiul a fost în reparații, în cadrul proiectului au fost deja implementate cu succes o serie de activități comunitare, sociale, culturale și educaționale. Prin intermediul acestor activități, tinerii noștri au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a-și construi un viitor mai bun.

  Pe viitor, intenționăm să continuăm să sprijinim Centrul de tineret și să oferim tinerilor din comuna noastră oportunități mai multe de dezvoltare și implicare.” a spus Alexandru Vornicu, primarul comunei Stăuceni, la evenimentul de lansare a Centrului de Tineret.

  Amintim că proiectul a început cu implementarea unor activități comunitare, sociale, culturale și educaționale, cum ar fi cursul de educație financiară prin metode nonformale pentru tinerii din comuna Stăuceni, sesiunea de Educație Financiară cu viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei – Arcadie Albul, panelul persoanelor de succes, două proiecte social-culturale în scopuri caritabile și constituirea cluburilor de interese.

  Pe lângă acestea, au fost planificate și alte activități, care vor fi implementate în continuare. Primăria Stauceni își propune angajarea unui manager al Centrului de tineret și un lucrător de tineret, pentru a asigura buna funcționare a acestei instituții și sustenabilitatea activităților și proiectelor pentru domeniul tineret în Stăuceni și Goianul Nou.

  „Deschiderea Centrului de tineret în comuna Stăuceni este un pas important în dezvoltarea și implicarea tinerilor în viața comunității. Suntem dedicați să oferim tinerilor din Stăuceni și Goianul Nou un spațiu sigur și prietenos pentru a-și exprima abilitățile și pasiunile, pentru a-și dezvolta abilitățile existente și pentru a se implica în activitățile și proiectele comunitare.

  Mulțumim partenerilor noștri, UNICEF Moldova și Centrul de Resurse și Informare „Pro Bono” pentru sprijinul lor în realizarea acestui proiect și sperăm că împreună vom continua să promovăm dezvoltarea tinerilor și a comunității.” a concluzionat Alexandru Vornicu, primarul comunei Stăuceni. 

  Articole similare
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Lilian Carp și-a înregistrat candidatura pentru funcția de Primar General al Municipiului Chișinău din partea PAS
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Roman Cojuhari își încheie mandatul de consilier municipal pentru a putea exercita funcția de director APP
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Comunicat de presă: „33 de consilieri municipali ar putea fi privați de mandat pe un termen de 8 luni”
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.