• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Șefa Apă Canal cu salariu de circa 55 mii lei pe lună, iar Ion Ceban vrea majorarea tarifului cu 74%

  November 22,2022

  Directorul Apă-Canal Chișinău are salariu și bonus de circa 55 mii lei lunar, întreprinderea e în prag de faliment, iar Ceban vrea să crească prețul la 24 lei pentru m3 de apă și canalizare.

  Ceban promitea în campania electorală din 2019 că nu vor fi majorate tarifele, dar acum face inversul. A majorat tariful pentru transportul public cu 300%, la gunoi cu 200%, iar acum a ajuns la tariful pentru apă și canalizare.

  De ce face acest lucru? E simplu, se apropie campania electorală și Primarul are nevoie de bani pentru a mai face un trotuar necalitativ și să poată să-și bifeze o nouă pseudo-reușită. Întrebarea logică este, oare trebuie noi, locuitorii Chișinăului, să achităm pentru mofturile și incompetența lui Ion Ceban?

  Ceban motivează majorarea tarifelor la apă cu creșterea prețul la energie electrică, iar tariful va crește cu 10 lei. Conform calculelor specialiștilor, majorarea tarifului la energia electrică poate însemna maxim o creștere de tarif cu 65 de bani și nicidecum cu 10 lei așa cum își dorește Ivan Ceban.

  În perioada 2019-2021, Apă canal nu a înaintat nici o solicitare de majorare a tarifului, fiindcă știau că tariful ar trebui să se micșoreze. De ce atunci Ivan Ceban nu se preocupa de oameni să le ofere un preț mai mic? Pentru că atunci Apă Canal avea venituri în plus de 377 de milioane și Primarului îi era comod acest aspect. Lui Ceban nu-i pasă de chișinăuieni!

  Metodologia tarifară oferă posibilitatea de acoperire a tuturor cheltuielilor Apa Canal. Dar, Apă canal e gestionată în așa fel că nu poate să își justifice pierderile de apă și cheltuielile pe care le suportă. Acesta este rezultatul unui management defectuos în administrarea financiară a întreprinderii.

  Ivan Ceban timp de 3 ani nu a făcut nimic, nu a ridicat un deget să oprească pierderile întreprinderii. Mai mult de atât, a creat funcții cu salarii grase pentru trântorii din PSRM rămași fără funcții. Astfel pentru fostul deputat Oleg Lipskii s-a creat funcția de Director Administrativ cu un salariu de aproximativ 30 de mii de lei, iar pe nașul său Ruslan Garbalî l-o înscăunat consilier al directorului cu un salariu frumos. 

  Fracțiunea PAS nu va vota această majorare rușinoasă, generată de incompetența lui Ceban și a slugilor lui.” a spus Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS, în cadrul ședinței CMC. 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  PAS va propune un buget alternativ pentru Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Ministerul muncii și protecției sociale a identificat soluții pentru asistenții personali - afectați de deciziile ilegale ale primarului Ion Ceban
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Veceu de 18 m2 la preț de un apartament - achiziții la Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.