• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Ce nu a făcut Ion Ceban privind curțile și blocurile din Chișinău

  November 8,2022

  Astăzi, Vasile Grădinaru, deputat PAS și Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS au susținut o conferință de presă despre ce nu a făcut Ion Ceban privind curțile și blocurile din Chișinău. 

  La mijlocul lunii octombrie, fracțiunea PAS a lansat campania 3 ani de mântuială și a trecut în revistă promisiunile făcute de Ion Ceban în campania electorală și totalurile după 3 ani de mandat pe diferite domenii precum: transport public, protecție socială, familii și tineri. 

  Acum suntem în a 4-a săptămână și vorbim despre promisiunile nerealizate de actualul primar privind curțile și blocurile din mun. Chișinău. 

  „În programul și campania electorală din 2019, Ion Ceban promis un șir de lucruri pe care spunea el că le va face odată ce va deveni primar de Chișinău. Iată că au trecut 3 ani, însă acele promisiuni așa și nu au fost realizate.

  Ceban în 2019 promitea că:

  Nu a izolat nici un bloc locativ din Chișinău. În februarie 2022 Ceban se justifica la un emisiune TV că nu i-ar permite cadrul legal. Înseamnă că a mințit conștient fie în programul electoral fie în emisiune. Concluzia este că a mințit, întrebarea este doar când  a mințit?

  Conform rapoartelor oficiale, „LIFTSERVICE”  are la deservire și întreținere tehnică 2331 de ascensoare în municipiul Chișinău.

  Numărul de ascensoare uzate deservite de întreprindere ce au peste 25 de ani este peste 90%. Mai mult, circa 30% din ascensoare au vârstă mai mare de 40 de ani, ceea ce reprezintă un pericol pentru populația generală.

  Cu toate că în ultimii ani s-au alocat bani pentru reparația ascensoarelor, aceste sume sunt insuficiente și nici pe departe nu au fost reparate 400 de ascensoare în mun. Chișinău cum a promis Ceban în campania electorală.

  Și la acest capitol Ceban a mințit cetățenii. În 3 ani de mandat nu a construit nici jumătate din obiectivele promise mai sus.

  Cu toate că Primăria Chișinău investește într-o serie de proiecte legate de amenajarea terenurilor de joacă, fitness și sport în curțile de bloc, încă nu a fost publicată și comunicată informație exactă despre numărul curților reparate și suma totală pentru investiții. 

  În Chișinău în continuare există zeci de curți de bloc care nu au fost reparate de zeci de ani. 

  Deși în ultimii 5 ani au fost investiți circa 1 miliard de lei în tot felul de lucrări de amenajare a curților de bloc, nu este clară logica investițiilor și criteriile de selecție a acestor curți.” a spus Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS

  „Despre elaborarea Planului Urbanistic General s-a discutat mult. Mai întâi Ceban a propus în CMC ca PUG-ul să fie elaborat de către o companie problematică din România, compusă din persoane care sunt în cârdășie cu mafia imobiliară locală de acolo. 

  Apoi, după o serie de scandaluri, Ceban a decis să contracteze o companie din Rusia. Despre acest subiect s-a vorbit chiar săptămâna trecută, când numele actualului primar și legăturile FSB-ul rusesc a apărut în investigațiile jurnalistice, care spuneau că dacă Rusia ar vrea să bombardeze Chișinăul, Ceban le-a dat la dispoziție cele mai actualizate hărți ale mun. Chișinău. 

  PUG-ul așa și nu a fost făcut, mafia imobiliară a înflorit, iar Ceban nu a demolat 3 construcții ilegale nici în prima lună de mandat cum a promis, nici după 3 ani de mandat.

  În plină criză energetică Ceban nu a investit în termoizolarea blocurilor locative, pentru a reduce din pierderile de căldură pe timp de iarnă. Ceban a preferat să investească în polistiren la subterane, milioane de lei pe luminițe și decorațiuni de paște. Acest lucru arată clar că actualul primar nu are o viziune strategică de dezvoltare a mun. Chișinău. 

  Iată că au trecut 3 ani de mandat și vedem că nici jumătate din promisiunile electorale, nu au fost realizate. Cu regret, constatăm că au trecut 3 ani de mântuială, timp în care proiectele de infrastructură vital importante pentru viitorul capitalei au stagnat din cauza incompetenței lui Ion Ceban.” a concluzionat Vasile Grădinaru, deputat PAS.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.