• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  127 de funcții noi la direcția transport pentru membrii din partidul lui Ceban

  October 11,2022

  Astăzi, Alex Trubca, deputat PAS și Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS au susținut o conferință de presă despre intenția lui Ion Ceban de a crește de trei ori numărul de angajați la Direcția Transport și căi de Comunicații de la 57 la 184 de persoane. Adică 127 de funcții noi pentru membrii din partidul lui Ceban. 

  „În ultimii 3 ani Direcția nu a elaborat niciun document pentru dezvoltarea Sistemului de Transport Public municipal. Planul de reînnoire a parcului rulant al transportului public municipal a fost elaborat de Grupul de lucru format din consilieri municipali, Standardele de Calitate în Transportul municipal au fost elaborate de PAS, iar tot ce au putut face cei din Direcție a fost să amâne implementarea acestora, fiindcă pur și simplu sunt prea incompetenți pentru a face față provocărilor. Și în aceste condiții Ceban vrea să le tripleze numărul de personal. 

  În nota de argumentare Autorii fac trimite la proiectul Move it Like Lublin, făcând referire că în orașul Lublin din Polonia Direcția de Mobilitate Urbană are un număr similar de angajați. 

  Aparent și tariful de 6 lei a fost aprobat tot cu referire la prețul biletelor în Lublin. Însă, în Lublin dle Primar oamenii nu așteaptă câte jumate de oră să vină autobuzul sau troleibuzul, iar atunci când vine să fie arhiplin. În Lublin transportul public circulă pe benzi dedicate, iar tichetarea electronică nu înseamnă taxatori cu terminalele de achitare electronică agățate la gât. 

  Majorarea la 6 lei trebuia să însemne și majorarea calității și confortului transportului Public municipal. Ceban însă tot ce a putut face a fost să amâne implementarea standardelor de calitate în transport și să ceară creșterea numărului de funcționari.

  De exemplu întreg Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale are un efectiv limită de doar 100 de oameni, iar alături de Agenția Națională pentru Transport Auto, efectivul limită este de 220 de oameni. Ministerul Sănătății are un efectiv limită de doar 74 de persoane, cel al Agriculturii cu tot cu Agenția pentru Intervenții și Plăți în agricultură care procesează anual aproape 10 mii de dosare are puțin peste 150.

  Ceban însă are nevoie pentru a dezvolta politici în domeniul mobilității de tocmai 184 de oameni. 32 de funcții de conducere urmează să apară în noua direcție. 32 de șefuleți de-a lui Ceban urmează să fie angajați. Evident, funcțiile date sunt create nu pentru a dezvolta mobilitatea urbană în oraș, ci pur și simplu pentru a mai crea câteva funcții călduțe pentru adepții pseudo-partidului lui Ceban. ” a spus Alex Trubca, deputat PAS. 

  „Aparent primarul a înțeles că nu va găsi atât de mulți susținători pentru a acoperi toate funcțiile noi create și a decis să renunțe la o parte din ele. 

  Fracțiunea PAS din CMC consideră acest proiectul unul absolut vicios pentru oraș, care va conduce doar la majorarea cheltuielilor administrative, nu și la creșterea calității transportului public municipal. 

  Fracțiunea PAS va cere excluderea proiectului de decizie de pe ordinea de zi, iar dacă socialiștii cu prietenii lor din CMC vor vota proiectul, vom contesta proiectul dat de decizie la Cancelaria de Stat și în Instanțele de Judecată. Chișinău merită un transport public calitativ, însă nu are nevoie de funcții noi pentru angajarea activiștilor aventurii politice a lui Ceban.” a adăugat Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS. 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  PAS va propune un buget alternativ pentru Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Ministerul muncii și protecției sociale a identificat soluții pentru asistenții personali - afectați de deciziile ilegale ale primarului Ion Ceban
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Veceu de 18 m2 la preț de un apartament - achiziții la Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.