• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  Votat! Procedură mai simplă de primire a plăților sociale pentru persoanele vulnerabile. Procurile pentru reprezentarea la Casele Teritoriale de Asigurări Sociale vor putea fi autentificate la primărie

  October 7,2022

  Procurile pentru reprezentarea persoanelor care doresc stabilirea, reexaminarea sau recalcularea pensiei, precum și a alocațiilor și indemnizațiilor, stabilirea și plata compensațiilor persoanelor cu dizabilități vor putea fi autentificate de către secretarul consiliului local. Proiectul de lege, propus de fracțiunea PAS, a fost votat în lectura a doua. 

  Scopul proiectului este de a simplifica procedura de primire a plăților sociale în cazul persoanele vulnerabile, a explicat deputata PAS Larisa Voloh, una din autoarele inițiativei.

  Astăzi, în Republica Moldova, în mai multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de Casele Teritoriale de Asigurări Sociale (CTAS). 

  Prin acest proiect va fi simplificat accesul persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură.

  „Protecția tuturor cetățenilor rămâne a fi o prioritate pentru noi și avem o mare responsabilitate de a asigura tuturor cetățenilor ajutor social garantat și suportul necesar în toate domeniile. 

  Avem încă mult de lucru, dar împreună vom reuși să obținem rezultate bune, în cooperare strânsă cu autoritățile locale, pentru a face față tuturor provocărilor”, a mai menționat Larisa Voloh. 

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.