• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Inaugurarea expoziției construcțiilor ilegale din Chișinău

  October 3,2022

  Comunicat: Inaugurarea expoziției construcțiilor ilegale din Chișinău

  Astăzi, Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS a inaugurat expoziția construcțiilor ilegale din mun. Chișinău. Expoziția are scopul de a atrage atenția locuitorilor mun. Chișinău, dar în special Primăriei Municipiului Chișinău, la fenomenul construcțiilor ilegale, o problemă cronică care stă la baza mai multor nereguli și incomodități create pentru fiecare din noi.

  Ambuteiajele din oraș, lipsa locurilor de parcare, murdăria, lipsa locurilor în grădinițe și școli, transportul public supraaglomerat sunt rezultatul construcțiilor ilegale susținute de Ion Ceban. 

  „Recent, Ceban vorbea la un eveniment despre posibilități de amenajare a infrastructurii sociale din Chișinău. Cuvinte voluptoase despre cum poate fi cândva. Dar ce s-a făcut până acum? Primăria Chișinău sub conducerea lui Ion Ceban:

  Cum putem să vorbim despre un oraș confortabil în condițiile în care el este total inconfortabil? Părinții se confruntă și se trezesc că nu au unde duce copii la grădinițe, nu au terenuri de joacă corespunzătoare la numărul de locatari. De ce? Pentru că așa se avizează proiectele de primărie, nu au suficiente locuri de parcare, de zone verzi nici nu mai vorbim, dar în schimb avem blocuri peste blocuri fără un confort minim necesar în preajmă.” a spus Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

  De multe ori familiile din Chișinău, din neștiință, au ajuns în situații neplăcute și au fost mințite de unele companii de construcții, când au dat bani pentru locuințe în blocuri locative ilegale. 

  Acest lucru continuă și la momentul actual, iar primarul Ion Ceban cochetează cu unele companii de construcții, oferindu-le autorizații deși instanțele de judecată au constatat ilegalitățile. 

  „Amintim că Guvernul și Parlamentul a elaborat cadrul legal pentru demolarea construcțiilor ilegale, a înăsprit pedepsele și a întărit protecția monumentelor istorice. Iată câteva acțiuni concrete:

  Cu regret, Ion Ceban nu a făcut nimic pentru a opri construcțiile ilegale, chiar dacă cadrul legal a fost elaborat. Ba mai mult, acesta adună bani pentru partid prin protejarea schemelor MAFIEI IMOBILIARE, face parteneriate cu proprietarii companiilor de construcții și închide ochii la ilegalitățile din domeniul construcțiilor în Chișinău.” a adăugat Zinaida Popa.

  Invităm toți locuitorii să vină și să vadă la această expoziție, măcar o parte din construcțiile ilegale din Chișinău și să înțeleagă cum acestea ne afectează confortul și siguranța. 

  Ne dorim un oraș curat și confortabil, cu parcuri amenajate, parcări, trotuare fără mașini, locuri în grădinițe și școli, transport public care circulă la timp. 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.