• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Serialul despre Ceban și mafia imobiliară continuă

  September 29,2022

  Protejarea mafiei imobiliare din Chișinău cum a fost așa și rămâne. De la mimarea scoaterii gardurilor de pe șantiere s-a ajuns la inacțiuni față de ilegalitățile din domeniul construcțiilor și protejarea acestora. Un caz elocvent este construcția de pe str. Eugen Coca 7, care este constatată de Curtea Supremă de Justiție ca fiind una neautorizată. 

  Primăria împreună cu Ivan Ceban, protejat și de consilierii municipali PSRM, sabotează posibilitatea de demolare a acestei construcții, care a fost ridicată fără acte permisive corespunzătoare, respectiv una ilegală. 

  Este de competența Primăriei Chișinău să constate ilegalitatea construcției. Acest fapt poate fi realizat prin întocmirea unui proces verbal în baza art. 179 din Codul Contravențional și să ceară sistarea lucrărilor cât și aplicarea sancțiunii de demolare a construcției neautorizate. Există decizia Curții Supreme de Justiție care spune că lucrările de construire au fost neautorizate și fără acte permisive. 

  Noi, fracțiunea PAS din Consiliul municipal Chișinău pentru a remedia situația și a duce la o finalitate problematica acestei construcții am elaborat un proiect de decizie care ar pune în sarcina primăriei ceea ce ei de fapt sunt obligați să facă. 

  Este penibil faptul că toți constată și recunosc construcția nelegitimă, atât primăria, cât și consilierii municipali. Doar că nu știm de ce tot ei nu vor să voteze acest proiect de decizie. PSRM împreună cu Ion Ceban își rup cămașa de pe sine, spunând că ei sunt persoanele care au luptat împotriva construcțiilor ilegale, inclusiv această construcție, dar tot ei fac show-uri de 2 bani și se opun. 

  În acest context, regretăm și ne este rușine că aleșii poporului sunt niște populiști, care nu vor să-și asume o responsabilitate politică de rezolvare a problemelor existente și să întreprindă acțiuni pentru stoparea fenomenului construcțiilor ilegale. 

  Fracțiunea PAS va insista ca proiectul de decizie să fie inclus din nou la ședința următoare a Consiliului municipal Chișinău, până în momentul în care nu vom vedea că Primăria Chișinău într-adevăr merge în instanță și cere demolarea construcției respective. Mai ales că Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la modul de demolare a construcțiilor neautorizate și de defrișare a arborilor și arbuștilor, prin Hotărârea Guvernului Nr. 582 din 03-08-2022.” Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

  Articole similare
  Comunicate CMC
  PAS a depus denunț la PG cu privire la majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  PAS propune taxe locale ECHITABILE pentru businessul mic și mijlociu
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Șefa Apă Canal cu salariu de circa 55 mii lei pe lună, iar Ion Ceban vrea majorarea tarifului cu 74%
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.