• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Demers la PG: Ion Ceban utilizează banii publici în scopuri politice

  September 14,2022

  Astăzi, Dumitru Ivanov, secretarul fracțiunii PAS din CMC și Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC au depus un demers la Procuratura Generală, prin care solicită să fie analizate încălcările din tot procesul de selecție și implementare a proiectelor din acest an de la Bugetul Civil. Banii publici trebuie cheltuiți în folosul cetățenilor și nu în scopuri politice de Ion Ceban. 

  „Am vorbit de nenumărate ori despre neregulile din Bugetul Civil 2022 și utilizarea banilor publici, mai exact este vorba de aproape 3 milioane de lei în scop de PR politic pentru Ion Ceban. Comisia de la primărie a selectat la comanda lui Ceban proiecte media pentru a-și face reclamă. Comisia a făcut o serie de gafe în procesul de selectare a proiectelor. Din 28 de proiecte depuse în 2022 la concurs, doar 10 au fost selectate, apoi au mimat o votare online a proiectelor deja alese de dumnealor. 

  Fracțiunea PAS a depus contestații prin care am solicitat reevaluarea tuturor proiectelor depuse la Bugetul Civil 2022. Dar, Ceban a ignorat solicitările. Se pare că pentru el 3 milioane nici nu-s mare bani. Acum, începem să vedem roadele propagandei pe diverse pagini pe rețelele de socializare. Emisiuni, ziare, materiale video și podcasturi.” a spus Dumitru Ivanov. 

  „Banii alocați pentru Bugetul Civil sunt destinați proiectelor de amenajare a terenurilor de joacă, terenurilor de sport, asfaltare drumuri, asfaltare trotuare, reabilitare curți de bloc, iar cetățenii sunt cei care decid cum să fie cheltuiți acești bani, aplicând cu proiecte de infrastructură pe care le consideră importante pentru comunitate. Proiectele media selectate pentru finanțare din Bugetul Civil nu întrunesc nici pe departe criteriile și regulamentul oficial.

  Știm cu toții că recent Ion Ceban s-a lansat din nou în politica mare și a anunțat despre crearea unui nou partid așa zis „pro-european”. Evident că pentru asta are nevoie de bani, iar acum fiind la cheremul primăriei acesta cheltuie banii publici în scopuri personale.” a adăugat Roman Cojuhari.

  Un exemplu interesant este cazul celor 2 proiecte în sumă de 408 mii lei pentru 2 companii private ale căror proprietar este aceeași persoană. 

  Săptămâna trecută am solicitat ca la ședința CMC să vină Ion Ceban să raporteze despre cum sunt cheltuite cele 3 milioane de lei din Bugetul Civil 2022. Ion Ceban așa și nu a mai venit în CMC să raporteze, probabil că încă nu și-a pregătit lista de minciuni pentru a-și justifica reclama politică din banii chișinăuienilor. 

  Ion Ceban a dat cu piciorul în ideea de bază a programului Buget Civil și a exclus cetățenii din procesul decizional. În schimb a dat bani la companii media care îi fac publicitate primarului. 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.