• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Schemele imobiliare și prețul PR-ului politic al socialistului Ivan Ceban

  September 12,2022

  Astăzi deputatul PAS, Vasile Grădinaru și vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, au susținut o conferință de presă la un bloc locativ cu 10 etaje construit ilegal pe str. Coca 7 din mun. Chișinău. 

  Ani la rând locatarii din apropiere au solicitat primarului să stopeze construcția cu 10 etaje, fără acte permisive, care a început încă în 2017. Timp de 3 ani, Ion Ceban s-a făcut că nu vede și nu aude.

  „În campania electorală din 2019 promitea că va demola construcțiile ilegale, însă la acel moment nu exista un regulament de demolare aprobat de Guvern. Iată că Guvernul PAS a îmbunătățit și aprobat regulamentul de demolare a construcțiilor neautorizate, dar și acum Ion Ceban invocă motive să nu o facă, pentru a-și apăra „prietenii”.

  Oamenii cumpără apartamente în blocuri ilegale, apoi au de suferit.  Din acest motiv am solicitat MIDR să fie făcută publică lista neagră a construcțiilor ilegale din mun. Chișinău. Astfel oamenii când vor dori să achiziționeze un apartament, să se asigure că nu este implicat în vreo schemă imobiliară.

  Cu regret, Ion Ceban se preface că nu vede construcțiile ilegale, în schimbul unor postări pe pagina sa de facebook. Ceban nu demolează blocul deși este ilegal, dar firma care a construit ilegal finanțează niște trotuare în scuarul Bucuria din sectorul Buiucani.” Vasile Grădinaru, deputat PAS. 

  Radu Talmațchii (mijloc), directorul companiei ART-EX Construct”, care a construit blocul ilegal pe str. Coca 7 și a sponsorizat reparația scuarului Bucuria.

  Interesant este că printre proprietarii de apartamente din acest bloc locativ construit ilegal pe Coca 7, se regăsesc și persoane publice din anturajul lui Ion Ceban. De exemplu aici are apartament un consilier local PSRM, Petru Aghenie, din Sadova, localitatea de baștină a ex-președintelui socialist Igor Dodon, cel care l-a crescut pe Ion Ceban așa-zisul Pro-european, dar și un fost șef al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, care a slujit interesele lui Voronin, Dodon și Plahotniuc. 

  Au cumpărat ei aceste apartamente sau nu? Nu știm. 

  Fracțiunea PAS va continua lupta cu construcțiile ilegale din mun. Chișinău. Pentru acest lucru a fost elaborat:

  Am decis să marcăm construcțiile neautorizate din Chișinău, așa încât fiecare cetățean să știe care construcții sunt cu probleme. 

  Solicităm primarului să înceteze să protejeze mafia imobiliară și să solicite instanței demolarea construcției.

  Articole similare
  Campanie & Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Lilian Carp și-a înregistrat candidatura pentru funcția de Primar General al Municipiului Chișinău din partea PAS
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Roman Cojuhari își încheie mandatul de consilier municipal pentru a putea exercita funcția de director APP
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Comunicat de presă: „33 de consilieri municipali ar putea fi privați de mandat pe un termen de 8 luni”
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.