• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Ion Ceban intenționa să lase fără sediu un centru pentru persoane cu dizabilități intelectuale

  July 15,2022

  După ce fracțiunea PAS a adus în atenția societății că Primarul Ion Ceban vrea să alunge în stradă beneficiarii centrului A.O. Speranță și Sănătate, care oferă suport persoanelor cu dizabilități intelectuale, zilele trecute, administrația asociației a fost informată că își pot continua activitatea în sediul pentru care au contract de comodat până în anul 2029. 

  Amintim că acum 2 săptămâni Primăria Chișinău a trimis o solicitare către A.O. Speranță și Sănătate prin care îi informa că trebuie să părăsească încăperile în care au investit zeci de milioane de lei din anul 2004 până acum. 

  La ședința CMC din 8 iulie, atacurile asupra A.O. Speranță și Sănătate au continuat, iar consilierii municipali de la PSRM și Platforma DA au ieșit pe la tribune cu minciuni și acuzații grave fără temei în cadrul ședinței CMC din 7 iulie 2022.

  Aici înregistrarea video cu reacția directoarei centrului A.O. Speranță și Sănătate: https://bit.ly/3uPfyfh

  Administrația asociației s-a adresat cu o petiție către deputata PAS Angela Munteanu Pojoga, dar și către Oficiul Avocatul Poporului, solicitând să le fie apărate drepturile. Ombudsmanul, a venit cu o reacție în acest sens: https://bit.ly/3P3LIM9

  Iată că după mai multe sesizări și verificări, A.O. Speranță și Sănătate au fost lăsați în pace să-și desfășoare activități incluzive și educative prin care contribuie la incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale. 

  Ba mai mult, am descoperit că în bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2022 era alocată suma de peste 600 mii de lei pentru amenajarea teritoriului unde se află A.O. Speranță și Sănătate. 

  În urma acestui șir de atacuri incerte din partea administrației publice locale din Chișinău, se pare că Primăria capitalei fie nu cunoaște pentru ce alocă bani, fie și-au dorit să facă economii pe seama unor persoane cu dizabilități. 

  Fracțiunea PAS condamnă acțiunile iresponsabile de intimidare întreprinse de Primăria Chișinău și Direcția Educație, cât și de către unii consilieri municipali PSRM și Platforma Da. În continuare vom monitoriza felul în care este administrată capitala. Astfel de atacuri sunt absolut inadmisibile. Încurajăm toți cetățenii să vorbească de fiecare dată când întâmpină dificultăți în procesul de comunicare și soluționare a problemelor din Chișinău. 

  Articole similare
  Comunicate CMC
  33 de consilieri municipali cu dosare la CNA pentru depășirea atribuțiilor de serviciu
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Peste 26 mln lei pentru PR politic al lui Ion Ceban
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Lansarea noului Centru de tineret în comuna Stăuceni
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.