• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Curțile din Chișinău reparate pe criterii politice

  July 14,2022

  Fracțiunea PSRM din CMC își dorește în continuare să fie reparate curțile de bloc din mun. Chișinău după criterii politice. Asta reiese din votul lor împotriva proiectului de decizie privind inventarierea și amenajarea curților din Chișinău, propus de consilierul municipal PAS, Dumitru Ivanov, la ședința Consiliului Municipal Chișinău din 13 iunie. 

  „Investițiile din bugetul municipal pentru reparații capitale și curente a fondului locativ sunt, cu mici excepții, sunt într-o creștere continuă. Doar în ultimii 5 ani au fost investite resurse financiare de aproximativ 1 miliard de lei în diverse proiecte de amenajare a curților de bloc. Principala problemă este că lucrările se fac haotic, în lipsa unui plan multianual de dezvoltare a infrastructurii curților de bloc.

  La momentul actual, Primăria Municipiului Chișinău investește într-o serie de proiecte de amenajare a curților de bloc, însă nu se cunoaște exact numărul curților de bloc existente în capitală și nici suma necesară a investițiilor pentru amenajarea lor” a spus Dumitru Ivanov, consilierul municipal PAS, în cadrul ședinței CMC. 

  Dacă să analizăm, de exemplu, drumurile reparate în anul 2021, putem deduce că nu toate au fost într-o stare deplorabilă, iar acest lucru ne face să credem că reparația lor se face pe criterii incerte și nicidecum în urma unor prioritizări în baza necesităților locuitorilor din mun. Chișinău. 

  Pentru a îmbunătăți procesul de reabilitare și dezvoltare a curților de bloc din mun. Chișinău, consilierul municipal PAS, Dumitru Ivanov, a elaborat un proiect de decizie care prevede următoarele:

  1. Inventarierea și pașaportizarea tuturor curților din Chișinău;
  2. Elaborarea unui plan multianual de reabilitare a curților;
  3. Publicarea în fiecare an a listei curților în care urmează a se investi.

  Astfel cetățenii vor fi informați despre adresele curților care urmează să fie reparate și banii care vor fi cheltuiți. Primăria Chișinău trebuie să aibă un plan și o viziune pentru dezvoltarea curților prin respectarea transparenței și incluziunii cetățenilor în acest proces. 

  „Votul consilierilor municipali PSRM ai primarului Ion Ceban împotriva proiectului de decizie privind inventarierea și amenajarea curților din mun. Chișinău, a demonstrat că aceștia își doresc în continuare să repare curțile pe criterii politice, mai exact pe cele din apropierea unde locuiesc „prietenii” PSRM, iar celelalte să le lase în izbeliște. 

  PSRM, împreună cu Primarul Ion Ceban își doresc în continuare împărțirea politică a reparației curților de bloc. Asta înseamnă un lucru simplu, vor fi reparate acele curți de bloc care votează „cum trebuie”, cel în care locuiește cineva din factorii de decizie sau în care a fost un consilier și a promis la oameni că o să rezolve problema (puțin PR nu strică).” a spus Dumitru Ivanov, consilierul municipal PAS, după votare.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.