• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Ion Ceban, complice la organizarea manifestațiilor lui ȘOR și PLATON din PMAN

  June 19,2022

  În timp ce primarul se vaicără că a fost închisă str. București pentru desfășurarea marșului comunității LGBT, Ion Ceban a blocat mai multe străzi pe jumătate de zi pentru concertul organizat de ȘOR și Platon din banii furați de la cetățenii Republicii Moldova. 

  În dispoziția semnată de Ion Ceban (din 15 și 17 iunie) este stipulat că evenimentele din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău sunt coordonate de Veaceslav Valico și Partidul ȘOR. La solicitarea acestora, pe mai multe străzi din capitală vor fi parcate autocare cu care sunt transportați participanții la concertul și protestul de astăzi. 

  Toate troleibuzele, autobuzele și microbuzele din mun. Chișinău sunt redirecționate pe alte străzi și circulă cu întârziere. 

  Conform articolului 11. Declararea desfășurării întrunirilor simultane, din Legea întrunirilor, Primarul ar fi trebuit să propună organizatorilor o altă locație în cazul în care numărul de participanți anunțat era de 20 mii la protest și 20 mii la concert. 

  „(3) În cazul în care, în urma discuţiilor dintre organul abilitat şi organizatorii întrunirilor, se ajunge la concluzia că nu este posibilă desfăşurarea tuturor întrunirilor simultane declarate în locul solicitat şi cu numărul preconizat de participanţi, organul în cauză propune organizatorilor modificarea orei, a locului sau a formei de desfăşurare a întrunirilor. Această propunere se face oral în cadrul şedinţei pentru organizatorii prezenţi şi se trimite în scris, în cel mult 24 de ore de la încheierea şedinţei, celor care nu au participat la ea.

  (4) În cazul în care, în urma discuţiilor menţionate la alin.(3), niciunul dintre solicitanţi nu acceptă să modifice ora, locul sau forma de desfăşurare a întrunirii, prioritate la desfăşurarea întrunirii are organizatorul care a depus primul declaraţia prealabilă.” din art. 11, legea întrunirilor. 

  Având în vedere cele menționate mai sus, Ion Ceban a permis conștient desfășurarea a 2 evenimente concomitent, cu specific total diferit de activitate în aceeași locație. Tot el acuză că a fost blocată o stradă pe o oră, dar singur BLOCHEAZĂ mai multe străzi pe jumătate de zi. 

  Ion Ceban dă dovadă de o ipocrizie crasă atunci când lansează mesaje de ură în societate și face tot posibilul pentru a destabiliza și diviza cetățenii. Acesta pe de o parte atentează la drepturile și libertățile cetățenilor, iar pe de altă parte este complice la organizarea unor acțiuni cu scop de a crea haos în societate. Pe fundalul războiului din țara vecină, organizatorii concertului și protestelor (ȘOR și Valico, care este omul penalului Platon) vedem că fac apeluri publice și cheamă Rusia să se implice. Primarul Ion Ceban se pare că este instrumentul penalilor și fugarilor Șor și Platon. 

  Înțelegem că Ion Ceban are nevoie de bani pentru lansarea MAN-ului, dar îl îndemnăm să-și caute de treburile orașului și să nu blocheze străzile din mun. Chișinău pentru concertele lui Șor și Platon.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.