• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Ion Ceban impune angajații instituțiilor de învățământ secundar să participe la un concert „preelectoral”

  June 14,2022

  Astăzi, Angela Munteanu Pojoga, deputată PAS și Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC au susținut o conferință de presă despre inițiativa ilegală a Primarului Ion Ceban prin care obligă directorii instituțiilor de învățământ secundar din mun. Chișinău, diriginții și elevii claselor absolvente să participe la un concert organizat într-un parc din capitală. 

  Nimeni nu poate obliga pe cineva să participe la astfel de evenimente preelectorale. Trăim într-o țară liberă în care se respectă dreptul la opinie. Fiecare cetățean are dreptul să decidă la ce evenimente să meargă sau să nu meargă. 

  https://youtu.be/rhnPqnpRcpo

  „Ne-am obișnuit că primarul de Chișinău nu ratează nici o oportunitate pentru a face show-uri politice, ba mai mult acesta își promoveze imaginea din resursele administrative fără rușine.

  Ieri, am aflat că șeful direcției Educație tineret și sport, Andrei Pavaloi, sluga primarului din domeniul educației, a emis un demers către directorii instituțiilor de învățământ secundar de ciclul 1 și 2 din mun. Chișinău. 

  Acesta, pentru promovarea șefului său Ion Ceban, obligă toți directorii instituțiilor de învățământ secundar să se prezinte obligatoriu la un concert. Mai mult decât atât, acesta îi obligă nu doar pe directori, dar și pe diriginții de clasă, însoțiți de elevii claselor absolvente să meargă la un concert organizat într-un parc din capitală.

  Vin cu un apel către primărie și șefii subdiviziunilor acesteia. Nu terorizați angajații instituțiilor municipale. Nu impuneți oamenii să vină la evenimentele voastre preelectorale. Nu aveți niciun drept să impuneți pe nimeni să vină la concertele voastre și nu aveți dreptul să-i intimidați pe cei care nu vor să vină la aceste distracții. 

  În calitate de deputată în Parlamentul Republicii Moldova, solicit organelor competente să analizeze aceste chemări obligatorii prin prisma abuzului în serviciu și să fie pedepsiți toți cei care vor fi găsiți vinovați.” a spus Angela Munteanu Pojoga, deputată PAS. 

  „Asistăm la o degradare continuă a discursului politic de la nivel local. Angajații instituțiilor din subdiviziunile primăriei Chișinău sunt terorizați de persoanele interpuse de Ion Ceban, le sunt impuse reguli de joc și sunt supuși riscului de a rămâne fără serviciu dacă nu se conformă cerințelor venite de la primărie. 

  Acum, la final de an de învățământ, sub pretexte necunoscute chemați directorii instituțiilor de învățământ secundar la concerte cu prezența obligatorie a directorilor. Și nu doar a directorilor, dar și a diriginților împreună cu elevii claselor absolvente. De când în competența dumneavoastră intră obligarea cuiva să meargă pe la concerte? 

  Plus la asta, mai sunt și cerințe pentru elevi. Citez, „Să vină în vestimentație festivă, cu eșarfă și tocă pentru absolvenți.”

  Zici că în Chișinău trăim într-o dictatură sovietică. Când primarul cheamă învățătorii și elevii la concerte obligatorii pentru a-și face PR politic. 

  Nu poți pe nimeni obliga să meargă la un asemenea eveniment festiv, mai ales în afara programului de muncă. Într-o zi de vineri, după ora 18:00. Unde s-a mai văzut așa ceva?

  Domnule Ceban. Terminați aceste obrăznicii. Nu așa se administrează un oraș. Lăsați oamenii să decidă singuri unde să meargă și ce să îmbrace.” a adăugat Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC. 

  Angela Munteanu Pojoga și Zinaida Popa vor de pune demersuri către Procuratura Generală să analizeze aceste chemări obligatorii prin prisma abuzuri în serviciu și să fie pedepsiți toți cei care vor fi găsiți vinovați. 

  Totodată solicităm Ministerului Educației să informeze managerii tuturor instituțiilor de învățământ din țară că obligarea din partea primarilor și șefilor de direcții de a participa la tot felul de evenimente festive sunt ilegale. Îndemnăm părinții care sunt sau vor fi cumva obligați să meargă la așa manifestații să informeze organele de drept și să comunice în spațiul public. 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.