• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Hotelul Național: Primăria Chișinău a emis autorizația de demolare, iar astăzi se dau drept salvatori

  May 20,2022

  După ce Primăria Chișinău a emis autorizație de demolare a hotelului Național în iunie 2021, astăzi, după ce au apărut imagini că terenul hotelului începe să fie îngrădit pentru demolare, tot cei de la Primărie se dau drept salvatorii hotelului. 

  Amintim că arhitecta șefă a mun. Chișinău, Svetlana Dogotaru împreună cu viceprimarul Ilie Ceban sunt cei care au pregătit și semnat proiectul de desființare a hotelului Național. 

  Arhitecta șefă a falsificat procesul verbal din care a exclus condiția organizării unui concurs de arhitectură și necesitatea adoptării unui plan urbanistic de detaliu până la emiterea autorizației de desființare a clădirilor complexului hotelului Național, iar viceprimarul și-a pus semnătura. 

  Viceprimarul Ilie Ceban, atunci când colegul său Victor Chironda, ex-viceprimar aflat în concediu, a solicitat de la CNA restituirea dosarului de pus de Chironda și a semnat autorizația de demolare a Hotelului Național. 

  Nu este pentru prima dată când cei de la Primăria Chișinău semnează acte ilegale, emit autorizații de construcții a unor complexe locative din blocuri multietajate fără infrastructură, autorizează demolări dubioase, apoi se fac eroi că ar opri construcții și demolări. 

  Fracțiunea PAS din CMC nu odată a spus că arhitecta șefă Svetlana Dogotaru trebuie demisă, însă primarul Ion Ceban își protejează angajații loiali, care sunt gata să comită ilegalități. 

  În continuare vom monitoriza cazul hotelului Național, dar și a tuturor altor construcții și demolări ilegale din mun. Chișinău. 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.