• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  PAS și-a ales conducerea. Igor Grosu: „Noua echipă are o misiune istorică - să aducă Europa acasă”

  December 21,2022

  Partidul Acțiune și Solidaritate și-a ales astăzi noua conducere, pentru un mandat de 4 ani, în cadrul celui de-al III-lea Congres PAS. 

  În rezultatul votului, președintele partidului a devenit Igor Grosu, prim-vicepreședinte a fost aleasă Natalia Gavrilița, iar secretar general- Artur Mija. 

  Vicepreședinți pe politici: Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Dan Perciun, Andrei Spînu, Virgiliu Pâslariuc, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Radu Marian, Olesea Stamate, Vladimir Bolea, Ina Coșeru. 

  Vicepreședinți pe construcţie de partid: Doina Gherman, Veronica Roșca, Ion Groza, Lilian Carp, Adrian Baluțel, Larisa Voloh. 

  Membri ai Biroului: Oazu Nantoi, Vasile Grădinaru, Roman Cojuhari, Ana Calinici. 

  De asemenea, au fost aleși 7 membri ai Biroului Permanent Național (BPN): Petru Frunze, Andrian Cheptonar, Liliana Grosu, Podreanu Alexei, Larisa Novac, Valentina Manic, Angela Munteanu-Pojoga. 

  Conform prevederilor statutare, membri de drept în BPN sunt și președinții organizațiilor afiliate: Eugen Sinchevici (PAS Youth), Galina Sajin, (PAS Diaspora), Marcela Adam (PAS Femei), Maria Pancu (PAS Seniori), Petru Frunze (Liga Aleșilor Locali), precum și președintele, vicepreședinții și secretarul general ai OT Chișinău, respectiv Alex Trubca (președinte PAS Chișinău), Vitalie Jacot, Zinaida Popa, Sergiu Lazarenco, (vicepreședinți ai OT Chișinău) și Dorian Istratii (secretar general OT Chișinău). 

  Congresul PAS a avut loc exact la 6 ani de la constituirea partidului. 

  Igor Grosu: „6 ani. Am luptat, am învățat din greșeli, am unit societatea în jurul visului nostru comun, am alungat marii hoți de la cârma țării, am început să construim. Datorită vouă și împreună cu voi. Avem o mare responsabilitate să valorificăm încrederea pe care ne-au acordat-o cetăţenii, fiindcă aceasta legitimează acţiunile noastre. Echipa pe care o propun astăzi are o misiune istorică – să aducă Republica Moldova în rândul statelor europene! Și să aducă Europa acasă. Vom avea nevoie de implicare, vom avea nevoie de sfaturi, vom avea nevoie și de critică. Vom avea nevoie de fiecare moldovean ca să ne creștem patria frumoasă. Moldova va reuși!”. 

  Echipa nou aleasă a reiterat obiectul major pentru țară în perioada următoare – obținerea statului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. 

  Natalia Gavrilița: „În timpurile pe care le trăim acum este nevoie, mai mult ca oricând, de o echipă de oameni onești, integri și responsabili. Suntem echipa care va face următorul pas și va obține statutul de candidat pentru Republica Moldova. 

  Integrarea europeană este modelul de dezvoltare care răspunde, în primul rând, așteptărilor oamenilor. Oameni care-și doresc justiție dreaptă, o economie competitivă și inovativă, un mediu înconjurător sănătos, o infrastructură modernă, servicii publice calitative. Părinții noștri au clădit Moldova independentă, iar acum noi trebuie să construim Moldova europeană”. 

  Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a mulțumit și partenerilor externi care de-a lungul timpului au sprijinit partidul. „În acești 5 ani, numărul prietenilor noștri a crescut simțitor. Pe 5 Decembrie 2017, am aderat la cea mai puternică familie politică europeană – Partidul Popular European, iar pe 20 Mai 2021, PAS a aderat la Uniunea Democrată Internațională – alianța globală a partidelor de centru-dreapta. Inclusiv în aceste momente grele, partenerii noștri ne sprijină pentru ca noi, la rândul nostru, să putem ajuta vecinii și prietenii noștri din Ucraina”. 

  Obiectivul politic, a menționat Igor Grosu, este cel de câștigare a următoarelor scrutine electorale – alegerile locale generale și alegerile din Chișinău din 2023, alegerile prezidențiale din 2024 și alegerile parlamentare din 2025. „Suntem obligați să le câștigăm pentru a face direcția de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană una ireversibilă, iar oamenii să simtă bunăstarea în viața de zi cu zi”, a conchis președintele PAS. 

  La eveniment a fost prezent și deputatul în Parlamentul European, vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan: „Republica Moldova este, astăzi, pentru toată Europa, un model de bună guvernare. Ați dat statului cea mai bună echipă guvernamentală pe care Republica Moldova avut-o în ultimii 30 de ani. Moldova va fi sprijinită, ajutată, indiferent de dificultățile care vor apărea. Moldova nu va fi singură. România și Europa sunt alături de Republica Moldova”.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primăria Chișinău ratează 9 milioane de euro pentru că Ion Ceban este incompetent și nu a elaborat bugetul municipal la timp
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Nisporeni și-a ales echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Orhei și-a votat echipa de conducere
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.