• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Buget Civil 2022 mimat de Ion Ceban pentru PR politic la preț de circa 2 mil de lei

  May 11,2022

  Când minciuna e prea lungă, există riscul să te pierzi în declarații. Vorbim de cazul primarului Ion Ceban, care astăzi într-o conferință de presă s-a scăpat cu vorba despre neregulile pe care le-a comis comisia lui de evaluare a proiectelor depuse la Bugetul Civil 2022. 

  Acesta și-a selectat proiecte de circa 2 milioane de lei pentru reclamă și PR politic, apoi a pus 10 proiecte la vot care toate au trecut. 

  „Fracțiunea PAS din CMC a depistat încălcarea mai multor proceduri din regulamentul Bugetului Civil și a depus o contestație a procesului de organizare în sine și 14 demersuri pentru ca proiectele scoase abuziv să fie implementate pe alte linii de buget.

  Totodată, fracțiunea PAS a solicitat finanțarea tuturor proiectelor de infrastructură (terenuri de joacă și de sport, trotuare etc) depuse la Bugetul Civil din sursele bugetului municipal Chișinău. 

  Ion Ceban a spus minciuni astăzi la presă că în procesul-verbal întocmit de comisia de evaluare a proiectelor pentru Bugetul Civil 2022 este prevăzută implementarea tuturor proiectelor.” spune Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS.

  Iată ce este scris în procesul-verbal nr. 1 din 22 martie 2022 al comisiei de evaluare a proiectelor pentru Bugetul Civil 2022:

  „În cadrul ședinței, membrii Comisiei de evaluare au stabilit că proiectele ce intră în domeniul de competență a Primăriei municipiului Chișinău nu pot fi acceptate spre finanțare. Astfel, proiectele ce se referă la amenajarea terenurilor de joacă, terenurilor de sport, asfaltare drumuri, asfaltare trotuare, reabilitare curți de bloc nu vor fi acceptate.

  În acest context, Comisia de evaluare a decis că aceste proiecte vor fi transmise spre examinarea direcțiilor de profil: Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Direcției generale transport public și căi de comunicație, Direcției generale educație, tineret și sport și alte instituții după caz.”

  „În procesul verbal nu este prevăzut expres că proiectele vor fi implementate și știm cum unii factori de decizie mint cu nerușinare și își schimbă poziția pe zi ce trece. Din acest considerent Fracțiunea PAS va insista pe revizuirea listei proiectelor pentru finanțare. Primăria nu e o vacă de muls pentru proiecte de cumpărare scaune, curățire microfoane, analiză pagini pe rețele sociale și alte nebunii pentru campania de PR și reclamă a Primarului.” a concluzionat Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.