• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  Alocație unică de 2500 de lei pentru veteranii din războiul de pe Nistru. PAS a înregistrat un proiect cu noi măsuri de ajutor pentru veterani

  March 1,2022

  Deputații PAS Dan Perciun și Boris Marcoci au anunțat noi măsuri de ajutor pentru veteranii care au apărat integritatea RM în 1992. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat astăzi la Parlament. 

  Principalele prevederi ale proiectului:

  Deputatul PAS Dan Perciun: „În contextul regional complicat pe care-l vedem cu toții astăzi, importanța acestor măsuri de susținere adițională este și mai semnificativă. Fac parte din generația celor s-a născut în anul declarării independenței Republicii Moldova. Suntem profund recunoscători celor care au fost gata să-și jertfească viața pentru ca Moldova să poată fi un stat independent și suveran”. 

  Deputatul PAS Boris Marcoci: „Moldova este și va fi o țară pașnică. Stimați veterani, de când am venit la guvernare, tot timpul ne-am străduit să fim deschiși față de dvs. În 1992 am apărat și eu cu arma în mână această țară. Vreau să știți că Guvernul va face tot posibilul pentru ca veteranii să beneficieze de alocațiile pe care le merită”. 

  Astăzi în Moldova sunt 20705 veterani care au luptat în regiunea transnistreană. Pentru pachetul măsuri anunțate vor fi alocate 50 de milioane de lei din bugetul de stat. 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Youth are o nouă echipă de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Primăriile eficiente vor putea achita angajaților o indemnizație lunară neimpozabilă 
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.