• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  PSRM și Platforma DA își cumpără bilete de aderare la MAN-ul lui Ion Ceban

  February 18,2022

  O parte din consilierii municipali de la PSRM și Platforma DA se pare că adună bani pentru a plăti biletul de aderare la MAN, noul partid al primarului Ion Ceban. 

  Ceea ce s-a întâmplat ieri la ședința Consiliului Municipal Chișinău a demonstrat încă odată că fracțiunea PSRM și Platforma DA sunt implicați în jocuri murdare și prejudiciază bugetul municipiului Chișinău. 

  Fracțiunea PAS din CMC a vorbit de nenumărate ori despre ilegalitățile și jocurile murdare care au loc în Consiliul Municipal Chișinău. Despre alianța fracțiunilor PSRM și Platforma DA pentru satisfacerea intereselor mafiei imobiliare se știe demult. 

  Decizia de ieri de a vinde terenul de 1,29 hectare dintr-o zonă ultracentrală la preț de 2,7 mln de lei, în loc de cel puțin 40 mln, este una abuzivă și ilegală. PSRM și Platforma DA cu mâinile lor au luat și au vândut practic gratuit un teren din centrul orașului. 

  Timp de 2 ani de mandat, au fost admise o mulțime de astfel de decizii iresponsabile. Și dacă ei credeau că oamenii înțeleg mai dificil subiectele ce ține de construcția complexelor locative fără a fi asigurată o infrastructură socială, atunci vânzarea unui teren din centrul Chișinăului nu poate fi atât de ușor mușamalizată. Lumea știe foarte bine cât costă un apartament în Chișinău, iar vânzarea unui teren de 1,29 hectare la prețul unui apartament cu 3 odăi bate la ochi. Este o matematică elementară, cu care PSRM și Platforma DA credeau că-i vor putea minte și de această dată pe cetățeni.

  Nu este pentru prima dată când alianța PSRM și Platforma DA din CMC votează proiecte dezastruoase pentru Chișinău. Să ne amintim cum în aprilie 2021 aceste fracțiuni au votat pentru construcția unui complex locativ cu blocuri multietajate lângă Grădina Botanică, iar peste câteva zile unii din acei consilier publicau anunțuri pe rețelele de socializare că vând apartamente în acel complex locativ. 

  Fracțiunea PAS din CMC a fost și va fi pentru o dezvoltare armonioasă a mun. Chișinău. Însă nu vom permite ca niște consilieri municipali de rea-credință să voteze proiecte destructive pentru capitală. Chișinăuienii trebuie să trăiască într-un oraș pentru oameni, unde confortul este pe prim plan. 

  Fracțiunea PAS va solicita Cancelariei de Stat să atace în instanță decizia consilierilor PSRM și Platformei DA. Fracțiunea PAS va depune demersuri la Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală pentru a investiga acest caz deosebit de grav de prejudiciere a bugetului municipiului Chișinău. 

  Articole similare
  Comunicate CMC
  PAS a depus denunț la PG cu privire la majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  PAS propune taxe locale ECHITABILE pentru businessul mic și mijlociu
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Șefa Apă Canal cu salariu de circa 55 mii lei pe lună, iar Ion Ceban vrea majorarea tarifului cu 74%
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.