• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  „Primarul urcă la volanul MAN-ului” - FLASH MOB în CMC [VIDEO]

  February 10,2022

  Fracțiunea PAS din CMC a desfășurat astăzi un flash-mob înainte de începerea ședinței Consiliului Municipal. Scopul acțiunii a fost de a solicita consilierilor municipali de bună credință să excludă de pe ordinea de zi 5 proiecte de decizie care presupun construcția unor complexe locative imense și blocuri multietajate în zone fără infrastructură socială.

  Mafia imobiliară adună bani pentru noul partid al primarului Ion Ceban. Consilierii municipali din fracțiunile afiliate lui Ion Ceban urmează să voteze pentru construcția a 5 complexe locative care vor paraliza 4 sectoare din capitală.

  Șoferii se sufocă în ambuteiaje kilometrice din Chișinău. Capitala este în criză absolută de parcări. Tinerele familii nu găsesc locuri pentru copii la grădinițe. Cu toate acestea, Ion Ceban continuă să permită construcția complexelor locative fără infrastructură.

  Mafia imobiliară vrea să paralizeze 5 sectoare din Chișinău. Consilierii municipali din gașca lui Ion Ceban, vor să voteze construcția a 5 furnicare din beton:

  „În campania electorală, Ion Ceban promitea că va urca la volanul buldozerului și va demola 3 construcții ilegale, însă astăzi vedem că primarul deja se urcă la volanul MAN-ul și nu la cel al buldozerului.

  Ion Ceban, împreună cu PSRM, a devenit capul mafiei imobiliare din Chișinău. Dovadă sunt proiectele de decizie incluse la ședința de astăzi pe ordinea de zi, în special, aprobarea planurilor urbanistice zonale, care presupun construcția unor complexe locative cu blocuri multietajate.

  Nici măcar hotărârea CNESP din 20 ianuarie, nu i-a oprit să convoace această ședință. Nu-i oprește nici pandemia pentru a-și face interesele și de a colecta bani pentru partidele sale. Hotărârea CNESP spune foarte clar că sunt interzise convocările ședințelor consiliilor locale. Pe Ion Ceban nu-l opresc nici prevederile legale. El a emis o dispoziție a comisiei municipale, prin care permite convocarea consiliului local.

  Înțelegem că miza este vânzarea unor terenuri incluse pe ordinea de zi și a acelor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) care presupun construcția unor complexe locative multietajate în zone fără infrastructură socială.

  Aceasta este fața adevărată a primarului Ion Ceban. În loc să facă ordine în oraș, el vinde terenuri municipale și schimbă destinația lor pentru a fi construite furnicare din beton.

  În ultimul moment, apelăm către dumneavoastră, consilierii de bună credință, să excludem de pe ordinea de zi aceste proiecte cu încălcări.” a spus Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC, în cadrul unei acțiuni desfășurate de fracțiunea PAS înainte de începerea ședinței Consiliului Municipal Chișinău din 10 februarie 2022.

  „Cu regret constatăm faptul că pe ordinea de zi de astăzi avem 5 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ). În cazul în care ele vor fi votate, urmează fie construite blocuri multietajate în mai multe sectoare din mun. Chișinău.

  Ce înseamnă acest lucru pentru locuitorii mun. Chișinău?

  Asta presupune că vor fi ridicate blocuri alături de alte blocuri deja existente. Primăria în loc să dezvolte orașul, să creeze condiții pentru un trai confortabil, așa încât oamenii să aibă acces la zone de agrement, parcuri, la grădinițe și școli, ei preferă să permită construcția unor blocuri locative fără infrastructură socială. Ion Ceban în loc să creeze aceste condiții pentru chișinăuieni, el permite construcția blocurilor de locuit.

  Este regretabil acest fapt și vreau să vă amintesc că în primăvara anului 2021 a fost votat un PUZ pe str. Burebista, unde vor fi construite blocuri multietajate în care vor locui peste 6000 de familii. Acel proiect a fost votat în schimbul amenajării unei pasarele. După votarea acestui PUZ, unii consilieri municipali publicau anunțuri pe rețelele de socializare, că vând apartamente anume în acele complexe locative pentru care au votat.

  Unul dintre complexele locative care urmează să fie votate astăzi, are o condiționare similară, să amenajeze o trecere de pietoni. Adică noi dăm voie companiilor imobiliare să construiască în schimbul unor pasarele sau treceri de pietoni. Este regretabil.

  Vreau să vă aduc aminte că unul dintre complexele locative propuse astăzi pe ordinea de zi, și anume cel de pe str. Ghidighici. Acolo este folosită o schemă de corupție și preluare a terenurilor mun. Chișinău. Municipalitatea a dat terenul pentru amenajarea unei parcări, într-un final, acolo va fi construit un bloc locativ.

  Primarul Ion Ceban în loc să înceteze aceste scheme, el doar le preia cu succes și continuă să facă acest lucru.

  La Ginta Latină, acolo nu vor fi parcări din contul proprietății private a dezvoltatorului imobiliar, ci din contul terenului public.

  Rușine stimați consilieri, nu pentru asta v-au ales oamenii, ci pentru a face regulă, dar nu să faceți dezmăț în mun. Chișinău. Ne pare rău de ceea ce se întâmplă. Pe lângă acest fapt, în primărie circulă și alte proiecte de decizie care sunt în detrimentul municipalității. Mă refer la UNIC, unde este 1 hectar și jumătate de teren, din care în loc să aduce milioane de euro în bugetul municipal, primarul îl vinde cu 130 mii de euro.

  Omeni buni, haideți să facem regulă și să valorificăm bunul public, dar nu să facem acțiuni în detrimentul chișinăuienilor.” a spus Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, în cadrul unei acțiuni desfășurate de fracțiunea PAS înainte de începerea ședinței Consiliului Municipal Chișinău din 10 februarie 2022.

  Fracțiunea PAS din CMC este împotriva construcției acestor furnicare din beton. Dacă consilierii de rea credință vor vota pentru construcția acestor Planuri Urbanistice Zonale, fracțiunea PAS va depune o contestație la Cancelaria de Stat privind verificarea legalității acestor decizii.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.