• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Aproape 2000 de semnături pentru redeschiderea rutelor de transport nocturn din Chișinău

  January 14,2022

  Astăzi, Fracțiunea PAS din CMC împreună cu tinerii PAS Youth au depus petiția cu cele aproape 2000 de semnături colectate prin care solicită Primăriei Municipiului Chișinău și RTEC redeschiderea rutelor de transport nocturn din Chișinău. La evenimentul de depunere au participat Costel Bocancea, vice-preşedinte Politici PAS Youth Chișinău și Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC.

  Lipsa serviciilor de transport nocturn afectează direct locuitorii municipiului Chișinău. Una din cele mai afectate grupe sociale fiind tinerii. Tinerii care muncesc noaptea sau vor să participe la diverse activități după ora 23:00 sunt puși într-o dilemă: Să rămână în oraș și să ajungă acasă pe jos sau să apeleze la servicii de taxi ori să renunțe la activitățile pe care le desfășoară pentru a reuși la transport. 

  La data de 24 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă am solicitat:

  1. Reintroducerea rutelor de transport public nocturn
  2. Extinderea circulației transportului nocturn în sectorul Râșcani
  3. Introducerea unui tarif diferențiat pentru compensarea pierderilor RTEC cauzate de fluxul mic de călători

  Primarul Ceban, în platourile TV anuța că dacă va fi cod galben atunci vor fi redeschise rutele de transport nocturn. Pe 15 decembrie a fost anunțat cod galben. Ce a făcut primarul 1 lună de zile? Nimic.

  Pe Ion Ceban nu îl interesează mobilitatea urbană și confortul cetățenilor care lucrează noapte. Este mult mai importantă folosirea resursei primăriei pentru lansarea noilor proiecte politice.

  Facem un apel către primar să nu arunce la gunoi aceste 2000 de semnături și să găsească în termeni restrânși cele mai bune soluții.

  Amintim, că în perioada 5 iulie – 30 octombrie 2016 a fost lansat un proiect pilot care prevedea circulația transportului nocturn pe rutele 22 și 24, iar la 1 august 2017 troleibuzele 22 și 24 au început să circule pe parcursul întregului an până la ora 01:00 noaptea. Mai mult, la 31 ianuarie 2019, ruta nr 8 a fost inclusă în cadrul proiectului de transport nocturn până la ora 01:00, fiind puse 4 unități la un interval de 25 minute. În total au fost 3 rute de troleibuz de transport nocturn: nr. 22 (Buiucani-Botanica), 24 (Ciocana-Telecentru) și 8 (Sculeanca-Botanica).

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.