• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  INVESTIGAȚIE: Ion Ceban face atac raider la INFOCOM

  January 4,2022

  Ion Ceban a pus la cale o schemă de falimentare a ÎM INFOCOM. Primarul a numit pe ascuns în funcția de director interimar al întreprinderii o persoană afiliată sie pe nume Sergiu Ceban.

  Numirea lui Sergiu Ceban în funcție este făcută cu scopul de a prelua baza de date a ÎM INFOCOM în scopuri comerciale private și falimentarea acesteia. Astfel bugetul municipiului Chișinău va fi prejudiciat cu milioane de lei.

  Sergiu Ceban este fondatorul și directorul companiei SRL eBloc Group, care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din Moldova. Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM INFOCOM, le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban.

  Sergiu Ceban, prin acțiunile sale din postul pe care îl deține, face abuz de putere și atac raider asupra ÎM INFOCOM. Acesta în mod intenționat acaparează baza de date și informațiile confidențiale a proprietarilor de apartamente din mun. Chișinău. Este un furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei.

  Asistăm la implementarea planului SMARTCITY al primarului Ion Ceban. Dă afară de la lucru oamenii incomozi prin intermediul unor persoane interpuse precum Sergiu Ceban. Apoi să preia baza de date prin înșelăciune și abuz în serviciu.

  Atacul raider asupra întreprinderii se va realiza prin falimentarea artificială cu preluarea activelor. Dacă nu le va reuși, atunci omul primarului, Sergiu Ceban, va copia baza de date și va prelua softul pentru a fura din numărul de clienți al INFOCOM-ului, ceea ce va duce la o scădere drastică a veniturilor întreprinderii municipale.

  Ion Ceban recent s-a lansat în Politica mare. A anunțat că își trage partid, iar pentru partid cel mai probabil are nevoie de bani. În aceste condiții este foarte clar interesul Primarului pentru falimentarea Infocom-ului și preluarea afacerii acestei întreprinderi de către companiile afiliate persoanelor din anturajul primarului.

  Fracțiunea PAS din CMC nu va permite falimentarea întreprinderii municipale. Au fost depuse un șir de sesizări la CNA și Procuratura Generală pentru investigarea tuturor circumstanțelor legate de numirea lui Sergiu Ceban la Infocom și a acțiunilor acestuia în cadrul întreprinderii. Totodată Fracțiune PAS din CMC va solicita instituțiilor abilitate să analizeze și acțiunile primarului Ceban sub aspect infracțional.

  Chișinău are nevoie de o alternativă primarului Ceban, Chișinău merită mai mult!

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.