• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Funcționarii corupți din echipa lui Ion Ceban și „Planul Local Anticorupție”

  December 27,2021

  Ion Ceban promovează și protejează persoane cu dosare pentru delapidări în proporții deosebit de mari, acuzate de escrocherie, corupție, incompetență sau neglijență în serviciu, iar între timp lansează un așa zis „Plan Local Anticorupție” pentru a-și spăla imaginea.

  Primarul se laudă că de când a venit în funcție nu a demis pe nimeni din angajați, însă ar fi corect să concedieze funcționarii asupra cărora planează suspiciuni rezonabile de corupție. Însă, Ion Ceban pretinde la schemele de corupție preluate de la foștii primari.

  Până și consilierii socialiști îi spun public lui Ion Ceban să lupte cu corupția. Domnule Primar General, dacă vreți un plan anticorupție veritabil, nu mai promovați corupți sau oameni de partid compromiși în fruntea primăriei, și anume așa funcționari precum:

  Când era șef la Direcția Educație Râșcani a făcut achiziții la prețuri mult mai mari ca în alte sectoare. Este deajuns să comparăm cu cele din Sectorul Botanica: Sub conducerea domnului Pavaloi, Direcția cumpără ceapă cu 34% mai scump, Varza cu 48% mai scump și sfecla cu 56% mai scump. Fostele eleve de la Școala Profesională nr. 2 au vorbit despre cum Andrei Pavaloi le teroriza. „Se apropia de domnișoare și le spunea că le așteaptă la el în odaie peste 10 minute”.

  În presă au apărut reportaje în care foştii angajaţi au dezvăluit mai multe ilegalități, inclusiv presiunile efectuate asupra agenţilor economici, la indicaţia primarului, pentru a investi în obiective de infrastructură în sector.

  Colega doamnei Școlnic, Elena Triboi, numită de primar în funcţia de vicepretor, avea o tarabă ce activa cu schema de amplasare expirată!

  În decursul la un an de zile consilierii au cerut demisia unor șefi de întreprinderi sau subdiviziuni asupra cărora se vehicula diverse acuzații de corupție, incompetență sau neglijență în serviciu. Un exemplu în acest sens este fostul șef de la Autosalubritate –  Eugeniu Axentiev, care ridica un salariu lunar de 45 mii lei. A fost necesar să treacă jumătate de an şi să ardă groapa de gunoi ca Ion Ceban să-l demită.

  Înainte să aprobe „Planuri” pompoase de anticorupție, primarul ar trebui să înceteze să numească oameni dubioși în primărie. Domnule Ion Ceban, dați afară funcționarii corupți, nu mai ascultați de partid și începeți a lucra în interesul oamenilor. Cu așa echipă pe care o promovați și mențineți, lupta cu corupția este doar o fumigenă, iar lipsa de atitudine față de asemenea funcționari presupune cârdășia și totodată beneficiile care ajung și la dumneavoastră ca urmare a activității dubioase ale acestora.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primăria Chișinău ratează 9 milioane de euro pentru că Ion Ceban este incompetent și nu a elaborat bugetul municipal la timp
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  PAS a elaborat un buget alternativ pentru Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
   Denunț la PG: 735 milioane de lei - credite ilegale luate de Ion Ceban
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.