• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Consilierii locali PAS au votat pentru stoparea construcțiilor ilegale din or. Codru

  December 27,2021

  Consiliul local din or. Codru a votat propunerile consilierilor PAS privind anularea contractelor de dare în arendă pe 49 de ani a terenului de 21 de ha, îngrădirea obiectivului cu gard și contractarea serviciilor de pază pentru stoparea construcțiilor ilegale efectuate de SRL „Merant-Plus” de pe str. Schinoasa Vale 12-63.

  Fracțiunea PAS din consiliul local din or. Codru a elaborat 4 proiecte pentru bugetul anului 2022 cu privire la soluționarea problemelor cu privire la construcțiile ilegale:

  Amintim că Dumitru Ivanov, consilierul municipal PAS, împreună cu locatarii, consilierii locali, Poliția și reprezentanții structurilor anticorupție, au fost pe 1 decembrie în or. Codrul, unde au inspectat mai multe construcții de pe str. Schinoasa Vale 12-63.


  Atunci au fost analizate documentele de dare în arendă pe 49 ani a terenuri ce însumează peste 20 hectare și am cerut expres ca să se facă ordine și să fie stopate lucrările!


  Deși instituțiile de stat au emis prescripții, procese verbale de încălcare și abateri de la normele de coduri practice în construcții, compania de construcții continuă activitatea ilegal pe șantier.

  Urmează să fie făcută o evaluare atentă, pentru a decide ce poate fi lăsat sau folosit în interesul comunității (școală, grădiniță, centru sportiv sau apartamente sociale) sau să fie vândute pentru a acoperi datoriile acumulate de SRL „Merant-Plus” către Primăria Codru.

  Pe terenul respectiv vom avea amenajate fâșii forestiere de protecție pentru a preveni și stopa alunecările de teren din zonă. Consilierii din or. Codru au votat aceste decizii importante pentru a proteja casele localnicilor și pentru a opri dezmățul mafiei imobiliare care are loc pe str. Schinoasa Vale 16-23.

  Consilierii locali PAS continuă să lupte cu fenomenul acaparării ilegale de terenuri publice și a construcțiilor ilegale din or. Codru.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.