• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni

  Buget de stat 2022: Majorări substanțiale pentru învățământ, antreprenori, sportivi, tinerele familii

  November 26,2021

  Bugetul pentru anul 2022, votat în Parlament, prevedere majorări substanțiale pentru învățământ, cultură, tineri antreprenori, sportivi de performanță, tinerele familii. Deputații PAS au explicat, într-un briefing de presă, în ce constau aceste majorări și cum vor fi utilizați banii. 

  Bugetul pentru anul 2022 prevede circa 140 milioane de lei pentru tinerii antreprenori. „Vrem să transmitem tuturor mesaje clare că Moldova este o țară în care se merită să investești”, a declarat deputatul PAS Victor Spînu. 

  În Bugetul de Stat pentru anul 2022, sunt planificate mijloace financiare în sumă de circa 204 milioane de lei pentru susținerea economiei, dintre care 140 milioane lei (68,7%) sunt destinate susținerii întreprinderilor mici și mijlocii. Aceste mijloace vin să asigure politici și programe pentru susținerea dezvoltării economiei.

  Unele din aceste programe sunt:

  Deputatul PAS Eugeniu Sinchevici: Cheltuielile pentru sectorul de învățământ pentru anul 2022 s-au majorat cu 1,32 miliarde de lei, o mărire de aproape 10%. 

  Adrian Băluțel a prezentat bugetul pentru sport, tineret și odihnă. Pentru anul 2022, au fost alocate 447 milioane de lei, printre care – 12 milioane de lei investiții în infrastructura sportivă și 11 milioane de lei burse pentru sportivii de performanță. 

  Bugetul pentru anul 2022 este orientat și pentru tinerele familii. Au fost majorate o serie de scutiri:

  De asemenea, a fost suplinit cu 15 milioane de lei programul de stat Prima Casă și a fost deblocată procedura de acordare a compensațiilor în cadrul programului, a subliniat consiliera fracțiunii PAS Alina Dandara.

  Potrivit deputatei PAS Marcela Nistor, alocațiile pentru cultură s-au majorat cu 90 milioane de lei. Sunt prevăzute alocații pentru susținerea teatrelor, a circului, organizații concertistice, programe de granturi pentru inițiativele tinerilor la nivel local, etc. 

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.