• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Ion Ceban sabotează alocarea banilor identificați de PAS pentru compensarea cheltuielilor la resursele energetic

  November 21,2021

  Primarul Ceban sabotează alocarea de resurse suplimentare pentru compensarea cheltuielilor pentru resursele energetice în perioada rece a anului.

  Săptămâna trecută Fracțiunea PAS din CMC a venit cu o inițiativă de majorare a valorii compensației facturii la resursele energetice pentru Chișinăuienii din rândul categoriilor social-vulnerabile de la 40%, cum a fost până în prezent la 60%.

  Însă din păcate, angajații Primăriei Chișinău, la indicația directă a Primarului Ion Ceban, sabotează procesul de avizare a Proiectului de Decizie, refuzând avizarea documentului, astfel făcând practic imposibilă includerea acestuia pe ordinea de zi a Ședinței CMC din Joi, 18 noiembrie 2021.

  Proiectul de Decizie în cauză vine ca răspuns la creșterea prețului la gazul natural la nivel mondial, dar și în contextul intervențiilor făcute de către Guvernul Republicii Moldova în vederea acoperirii a unei părți din majorarea tarifului, care va asigura o compensare direct în factură de până la 4.3 lei per m3, iar în cazul blocurilor cu încălzire centralizate, compensarea direct în factură va constitui 2/3 din creșterea prețului.

  Sabotarea administrației lui Ceban a avizării Deciziei propuse de Fracțiunea PAS privind majorarea subvențiilor la resursele energetice în perioada rece a anului, este motivată de lipsa resurselor financiare. Or, în condițiile în care un șir întreg de linii bugetare nu au fost valorificate și nici nu au cum să fie valorificate in cauza complexității lucrărilor, se constată că există suficiente resurse financiare, iar sabotarea este cauzată de mofturile politice ale Primarului Ceban, care în loc să se ocupe de soluționarea problemei orășenilor își petrece timpul prin deplasări.

  Fracțiunea PAS din CMC a identificat cel puțin 136 de milioane de lei incluse însă nevalorificate de către administrația lui Ceban. Astfel în ceea ce privește reparația străzii 31 august 1989 (30 de milioane), reparația străzii Mesager ( 2 milioane, reparația podului Mihai Viteazu, prelungirea bulevardului Mircea cel Bătrân și reparația străzii Industriale (102 milioane lei) nu au fost înregistrate careva progrese, banii rămânând în buget nevalorificați.

  Astfel, solicităm în mod expres primarului Ceban să stopeze sabotarea procesului de avizare a proiectului de Decizie sus-menționat, precum și venim cu îndemn în adresa tuturor forțelor din CMC să susțină inițiativa PAS privind acordarea de subvenții suplimentare pentru utilizarea resurselor energetice în perioada rece a anului.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.