• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Ion Ceban și PSRM boicotează discuțiile privind îmbunătățirea Codului Urbanismului și Construcțiilor

  November 10,2021

  Ion Ceban și consilierii PSRM au boicotat discuția cu privire la îmbunătățirea Proiectului de lege nr. 254 „Codului Urbanismului și Construcțiilor”. Un subiect foarte complicat și important pentru mun. Chișinău. Deși deputații PAS au invitat la discuție Primăria și Consiliul Municipal Chișinău, pentru a consulta Codul Urbanismului și Construcțiilor, primarul din nou a demonstrat că nu-i pasă de dezvoltarea corectă a mun. Chișinău. 

  Ion Ceban preferă să se ascundă în biroul său și să lanseze falsuri și declarații populiste la camera web în timpul ședințelor operative din fiecare zi de luni. Însă în realitate, când este invitat la discuții de importanță majoră pentru chișinăuieni, acesta nu se prezintă și trimite subalterni instruiți să facă politică în loc să vină cu propuneri constructive. 

  În cadrul discuției am vrut să discutăm despre problemele cu care se confruntă Primăria și Consiliul Municipal Chișinău, în domeniul Urbanismului și Construcțiilor, și care ar fi soluțiile juridice oportune de a fi incluse. Ne-au interesat în special aspecte privitoare la:

  Din câte observăm, Ion Ceban mai degrabă acceptă să tolereze haosul construcțiilor ilegale din mun. Chișinău și să apere interesele mafiei imobiliare decât să propună sau să susțină măsurile legale pentru o dezvoltare armonioasă a capitalei. 

  Fracțiunea PAS va continua să lucreze asupra îmbunătățirii Proiectului Codului Urbanismului și Construcțiilor, document pe care actualul viceprimar Fadei Nagacevschi (fost Ministru al Justiției) împreună cu foștii colegi de Guvern nici nu l-au îmbunătățit, nici nu au elaborat altul nou, perpetuând astfel situația dezastruoasă din domeniu.

  După mai multe consultări și colectarea opiniilor din partea societății civile, experților în domeniul urbanismului, cât și de la reprezentanții autorităților publice locale, Codul Urbanismului și Construcțiilor va fi votat în Parlamentul Republicii Moldova. 

  Fracțiunea PAS nu va tolera ilegalitățile comise în domeniul construcțiilor. Acest document de importanță majoră va contribui la dezvoltarea armonioasă a tuturor localităților din țară. Astfel dezvoltatorii imobiliari rău intenționați nu vor mai putea comite ilegalități pentru că va exista un cadru legal bine pus la punct. 

  Articole similare
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Primăria Chișinău a falsificat acte pentru a permite construcții multietajate în centrul istoric
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.