• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  PSRM și Ion Ceban, pentru distrugerea patrimoniului arhitectural al mun. Chișinău

  October 14,2021

  Primarul da, „партия” ba!

  Votul consilierilor municipali PSRM împotriva instituirii moratoriului asupra construcțiilor noi din centrul istoric al mun. Chișinău demonstrează încă o dată natura populistă a declarațiilor Primarului General Ion Ceban privind intenția de a opri distrugerea Centrului Istoric de către dezvoltatorii imobiliari.

  În timp ce Primarul se dă în spectacole pe facebook și la ședințele operative ale serviciilor Primăriei, „colegii” săi de partid boicotează votarea inițiativelor capabile să pună capăt haosului în dezvoltarea urbană din Chișinău.

  Amintim că fracțiunea PAS din CMC încă în iulie 2020 a propus instituirea moratoriului asupra construcțiilor noi în centrul istoric al municipiului Chișinău, până la aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru Zona Istorică a Orașului și dezvoltarea unui concept clar de valorificare a patrimoniului arhitectural din Centrului Istoric.

  Atunci executivul, direcția arhitectură și urbanism, consilierii PSRM împreună cu cei de la PPDA s-au opus. În tot acest timp, nucleul istoric a continuat să fie distrus.

  La ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, pe ordinea de zi au fost incluse 2 proiecte de decizie cu privire la instituirea moratoriului. Unul promovat de Primar și altul din de către fracțiunea PAS. Nici primul, nici al doilea, nu au fost susținute de consilierii PSRM. Aparent interesele pecuniare ale „tovarășilor” prevalează autoritatea pe care o are Primarul în rândul propriei Fracțiuni.

  Fracțiunea PAS își exprimă regretul față abordarea distructivă a consilierilor fracțiunii PSRM și va continua lupta pentru implementarea unor politic locale de păstrarea și valorificare a patrimoniului arhitectural al orașului.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.