• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Ion Ceban readuce gheretele în Chișinău

  October 14,2021

  Primarul Ion Ceban readuce gheretele pe străzile din mun. Chișinău. Pentru implementarea acestui plan, coaliția PSRM și PPDA din CMC exclude fracțiunea PAS din comisii.

  Există o comisie foarte importantă „Comisia de licitații”, responsabilă de monitorizarea licitațiilor locurilor pentru gherete. Anterior din partea fracțiunii PAS făcea partea consiliera municipală Angela Munteanu Pojoga, care în nenumărate rânduri a sesizat despre ilegalitățile din domeniul gheretelor. Acum, după reorganizarea fracțiunii, coaliția PSRM și PPDA, pentru a-și apăra interesele și probabil pentru a acoperi gheretele care sunt instalate fără licitații, au decis să ne excludă.

  Primarul Ion Ceban face licitații de ochii lumii, dar în același timp ignoră faptul că sunt instalate gherete ilegale sau amplasate la adrese diferite de cele din acte.

  Ba mai mult, pentru aceste gherete Primăria Municipiului Chișinău eliberează autorizații pentru comercializarea țigărilor și a băuturilor alcoolice, în apropierea instituțiilor de învățământ și a celor medico-sanitare.

  Se vede că primarul Ion Ceban își construiește imaginea după principiul „a furat, dar și a dat”. De fapt, asistăm la o schimbare la culoare a gheretelor din mun. Chișinău. Ion Ceban mai întâi a creat iluzia că luptă cu gheretele, eliminând o parte din concurenți, apoi le readuce pe străzi în alt format, cu alți proprietari. Acesta organizează licitații spunând că aduce bani în buget, dar în același timp tolerează amplasarea ilegală a altor gherete.

  Fracțiunea PAS din CMC solicită primarului Ion Ceban să înceteze să servească interesele mafiei gheretelor și să muncească în interesul locuitorilor orașului.

  Articole similare
  Comunicate CMC
  PAS a depus denunț la PG cu privire la majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  PAS propune taxe locale ECHITABILE pentru businessul mic și mijlociu
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Șefa Apă Canal cu salariu de circa 55 mii lei pe lună, iar Ion Ceban vrea majorarea tarifului cu 74%
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.