• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni

  Candidatul PAS la funcția de primar de Bălți, Boris Marcoci, s-a lansat în campanie electorală: „Bălți merită mai mult!”

  October 11,2021

  Sute de membri și simpatizanți PAS au participat astăzi la evenimentul de lansare în campania electorală a candidatului PAS la funcția de primar Bălți, Boris Marcoci.

  „Stimați prieteni, am decis să candidez la funcția de primar al municipiului Bălți din mai multe motive. Cunosc problemele orașului și cele ale cetățenilor. Dar știu și cum pot fi soluționate acestea. Fiind inginer de profesie, îmi propun să realizez un șir de proiecte pentru municipiul nostru: construcția unui sistem eficient de canalizare, repararea drumurilor, a trotuarelor, construcția unei fabrici pentru prelucrarea deșeurilor – un proiect mult așteptat în Bălți.

  Toate aceste obiective pot fi puse în aplicare doar cu susținerea Guvernului și prin proiecte finanțate de Uniunea Europeană. Îmi doresc să atragem investitori străini, care vor crea locuri de muncă bine plătite. Cea mai mare bogăție a unei țări sunt oamenii”, a punctat candidatul Boris Marcoci.

  Președintele PAS, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a precizat că a venit astăzi alături de mai mulți colegi în capitala Nordului pentru a-l susține pe Boris Marcoci: „Bălți are o ocazie unică să aibă un primar care să aibă susținerea Guvernului, susținerea Parlamentului, condiții în care să poți dezvolta orașul. Noi am dat un candidat, un coleg de-al nostru, dl Marcoci. Un luptător care și-a jertfit viața apărând țara.”

  În context, și deputata PAS, Doina Gherman, a declarat că bălțenii s-au săturat de lupte politice, s-au săturat să fie furați, mințiți și manipulați. Pentru că bălțenii cu adevărat merită mai mult, merită să trăiască în pace, în bunăstare aici, la ei acasă: „Ei merită să aibă o guvernare locală responsabilă. Noi credem că acest primar poate fi Boris Marcoci. Dl Marcoci este un om al echipei, un om de încredere. Va fi un mandat al schimbărilor de calitate, mandatul în care Bălți va deveni orașul în care să vrei să trăiești.”

  Deputata PAS Liliana Grosu: „Bălțiul are toate premisele pentru a deveni un centru de dezvoltare pentru întreaga regiune de nord. Are oameni calificați, o impresionantă rețea de instituții educaționale și culturale, are industrie. Unica de ce mai avem nevoie este să alegem un primar dedicat, care să valorifice aceste lucruri pe potriva așteptării cetățenilor. Domnul Marcoci este potrivit pentru această misiune.”

  La final, toți cei prezenți au participat la un marș spre Primăria Bălți, unde candidatul PAS, Boris Marcoci a dat citire unui menifest: „În 30 de ani, Republica Moldova a ajuns cel mai sărac stat din Europa. Am pierdut peste un milion de cetățeni, care ar fi putut ajuta această țară să prospere. Am pierdut atâtea speranțe, am pierdut din imaginea noastră în fața partenerilor externi. De vină sunt cei care ne-au condus, care ne-au sărăcit și au avut mereu grijă să ne dezbine, pentru că un popor care nu este unit e mai ușor de manipulat. ​Personal, am luptat cu arma în mână pentru această țară, pentru viitorul ei. Dar am luptat și lupt, de 30 de ani, și prin fapte. Mulți se bat cu pumnul în piept, declarându-se mari patrioți, dar în realitate nu este chiar așa. Nivelul unde am ajuns și cum trăim este rodul contribuției fiecăruia dintre noi, direct sau indirect.

  Ca cetățean al acestei țări și locuitor al municipiului Bălți, m-am străduit dintotdeauna să depun toată priceperea pentru a face bine Patriei, oamenilor și orașului unde trăiesc și muncesc de ani buni. Visul meu este să ofer o altă față, la propriu, acestui oraș – cu drumuri bune și iluminate suficient, cu blocuri arătoase și curți amenajate, cu infrastructura pe care o merită. După părerea mea, Bălți este la fel de important, dacă nu chiar mai important decât Chișină, unde sunt concentrate marea majoritate a investițiilor, ceea ce, după mine, e nedrept. Pentru că, oriunde în Moldova, dar mai ales la Bălți, sunt oameni harnici și cumsecade, cărora autoritățile trebuie să le poarte de grijă, creându-le condiții decente de muncă și de trai. ​Ziceam mai devreme că marea noastră greșeală e că ne-am lăsat dezbinați.

  În Bălți locuiesc mai multe etnii – moldoveni, români, ruși, ucraineni, rromi, evrei, polonezi etc. Dar indiferent ce limbă vorbim și care ne este credința, toți împărtășim aceleași valori general-umane și ne dorim un lucru comun – ca Bălți să devină un oraș european. E ceea ce-mi doresc și eu foarte mult, ceea ce-mi propun să realizez, în calitate de primar al municipiului, bineînțeles, cu susținerea Domniilor Voastre. E de datoria noastră să punem umărul pentru a dezvolta acest oraș. Pentru a crea condiții bune de studii și antrenamente copiilor și tinerilor care ne duc faima în lume, pentru a asigura taților și mamelor oportunități să rămână lângă copii, dar nu să plece peste hotare. E de datoria noastră să punem umărul, pentru ca medicii să aibă utilaje performante, care să-i ajute să salveze vieți și pentru ca să oferim profesorilor și educatorilor bucuria de a crește și educa multe generații înainte. E de datoria noastră să lăsăm copiilor și nepoților un oraș în care să trăiască fericiți. E timpul să dăm pentru Bălți ceea ce merită – să aducem la conducerea lui o echipă de profesioniști, care vor cu adevărat să-l pună pe calea bunăstării și prosperării. Așa să ne ajute Dumnezeu!”


  Депутат PAS Владимир Боля: «Дорогие бельчане, вся Молдова меняется. У граждан, впервые, появились правомерные требования к качеству политиков, которые идут на должность примаров, премьер-министров, депутатов. 

  Мы обязуемся уничтожить столь плохую практику, которая называется воровством государственных денег. Когда мы выбирали кандидата для вашего города, мы искали человека с опытом в строительстве и эксплуатации городской инфраструктуры, мы искали честного и порядочного человека, человека с силой воли и характером. Это депутат – Борис Маркоч. 

  Мы вам обещаем, что в последующие годы, все 63 депутата, все правительство Республики Молдова, совместно с представителями местной администрации, в едином порыве, будем работать для нашей страны и в том числе, на благо Бэлць».

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Primăriile eficiente vor putea achita angajaților o indemnizație lunară neimpozabilă 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Dubăsari și-a ales noua conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă & Uncategorized
  Proiect PAS: În premieră, stagiile pentru tineri în instituțiile statului vor fi plătite
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.