• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni

  Deputații PAS au înregistrat un proiect de lege prin care cer statut special pentru Municipiul Bălți

  September 30,2021

  Deputații PAS Boris Marcoci și Liliana Grosu au înregistrat astăzi, 30 septembrie, un proiect de lege privind statutul municipiului Bălți, proiect care va contribui substanțial la consolidarea capacității administrației publice locale a municipiului Bălți. 

  Boris Marcoci: „Din 2012 până în ziua de astăzi, multe guverne au început acest proiect, însă nu a fost dus până la capăt. Astăzi am înregistrat un proiect prin care capitala de nord a Moldovei să aibă un statut aproximativ cu cel al Chișinăului”. 

  Deputata PAS Liliana Grosu: „Prin acest proiect se propune introducerea delimitării între competențele primarului, în special cele proprii și cele delegate. Astfel, cele delegate să fie finanțate din bugetul de stat, iar cele proprii din bugetul local. Totodată, competențele proprii să fie împărțite în obligatorii și voluntare. Această delimitare va permite asigurarea financiară completă și realizarea tuturor competențelor administrației publice locale. 

  Venim cu propunerea de a institui un mecanism separat de colectare a taxelor locale, pentru că, în prezent, acestea sunt percepute de  instituțiile fiscale, care nu au demonstrat un randament necesar la perceperea lor”.

  Articole similare
  Acțiuni
  Buget de stat 2022: Majorări substanțiale pentru învățământ, antreprenori, sportivi, tinerele familii
  Vezi mai mult
  Acțiuni
  Proiect PAS: Drept la pensie anticipată pentru stagiu lung, majorarea pensiilor în funcție de creșterea economică și revenirea la graficul de majorare a vârstei de pensionare
  Vezi mai mult
  Acțiuni
  Cele mai importante legi votate de fracțiunea PAS în primele 100 de zile de guvernare
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.