• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Circa 300 de cetățeni au semnat petiția prin care solicită apă calitativă pentru elevii claselor primare

  September 1,2021

  Astăzi fracțiunea PAS din CMC a organizat o acțiune de protest și a depus o petiție semnată de circa 300 de cetățeni care solicită apă calitativă pentru elevii claselor primare din mun. Chișinău.

  Fracțiunea PAS din CMC a solicitat în nenumărate rânduri asigurarea gratuită cu apă potabilă calitativă a elevilor din clasele primare. În acest sens a fost elaborat un proiect de decizie, de către vicepreședinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, privind îmbunătățirea calității apei în instituțiile de învățământ, adică elevilor din clasele primare să le fie asigurat accesul la apă potabilă din bugetul municipal.

  Primarul general și consilierii socialiști au boicotat de câteva ori introducerea în ordinea de zi a CMC a acestui proiect spunând că apa de la robinet e numai bună de băut. Dumnealor fac trimitere la „S.A. Apă Canal”, care asigură că apa de la instituțiile școlare este numai bună de băut și este conform standardelor.

  Deși „S.A. Apă Canal” zice că apa de la robinet este potabilă, această instituție în 2020 a cumpărat apă îmbuteliată în valoare de 150 mii de lei.

  Până și în anticamera primarului Ion Ceban este instalat aparat cu apă îmbuteliată. Același lucru se întâmplă și în alte instituții municipale, inclusiv pe coridoarele Primăriei Municipiului Chișinău.

  Fracțiunea PAS din CMC, din nou solicită executivului și echipei sale de consilieri să nu politizeze acest subiect și să asigure copiii din clasele primare cu apă de calitate.

  Cu regret executivul primăriei, cât și consilierii municipali de la PSRM ignoră această problemă și preferă să cheltuie banii publici pe havuzuri muzicale care arată bine în imaginile de pe rețelele de socializare. Solicităm primarului Ion Ceban să se gândească la sănătatea copiilor și să susțină proiectul de decizie propus de fracțiunea PAS din CMC cu privire la asigurarea cu apă potabilă pentru copiii din clasele primare.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.